1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türkmenistan, Özbekistan için liman inşa edecek
Türkmenistan, Özbekistan için liman inşa edecek

Türkmenistan, Özbekistan için liman inşa edecek

Türkmenistan, Özbekistan'ın uluslararası taşımacılık ve ticareti için Hazar Denizi'nde uluslararası bir liman inşa edecek.

A+A-

Hazar Denizi'nde önemli bir gelişme yaşandı. Türkmenistan, denize ulaşımı ve sınırı olmayan Özbekistan'ın uluslararası taşımacılık ve ticareti için harekete geçti.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov 2 Mayıs 2023 tarihinde Aşkabat'ta düzenlenen Uluslararası Taşımacılık Forumu'nda Özbekistan için Hazar Denizi'nde uluslararası bir liman inşa edeceğini açıkladı.

Özbekistan ürünleri hazardan dünyaya yayılacak
Özbekistan ürünleri, bu liman aracılığı ile Avrupa'ya, Kafkasya'ya, İran'a, Umman'a ve Basra Körfezi'ne ulaştırılacak. Bununla birlikte Özbekistan'dan gelen tırlar, Hazar Denizi yolu ile dünya ekonomisine katkı sağlayacak.

Özbekistan, rusya ve iran dışında alternatif arıyor
Geçen yıl Kasım ayında Özbekistan'ın dış ülkelere olan ihracatını artırmak için Letonya'daki Ventspils Limanı'nı kullanmayı planladığı bildirilmişti. Ayrıca Özbekistan, yurt dışına açılmak için Rusya ve İran dışında alternatif yollar arayışını sürdürüyor. Temmuz 2021'de Pakistan ile imzalanan Transit Ticaret Anlaşması da bu yönde atılan adımlardan biri olarak biliniyor.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.