1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. TURA II isimli gemi imha edildi
TURA II isimli gemi imha edildi

TURA II isimli gemi imha edildi

Nijerya ordusuna ait bir helikopter petrol hırsızlığı yapan bir bunker tankerini ateş açarak imha etti.

A+A-

Marex kaynaklı habere göre Nijeryalı yetkililer, ele geçirilen küçük tonajlı bir bunker tankerine açık deniz kuyusundan petrol çaldığı iddiasıyla baskın yapılmış ve Nijerya askeri helikopteri tarafından ateş açılarak imha edilmiştir. Tura II isimli tankerin eski adı Ali Rıza Bey ve IMO: 6620462’dir.

Önce gemiye el konulmuş ve sonra mürettebat gözaltına alınmıştır. Tanker akabinde Nijerya askeri helikopteri tarafından yargılanmadan imha edilmiştir.

Nijerya Ulusal Petrol Şirketi, sözcüsü Garba Muhammed bir açıklama yapmış ve tutuklama sırasında gemideki ham petrol yükünün çalıntı olduğunu belirtmiştir.

"Geminin faaliyetlerine ilişkin daha fazla soruşturma yapılmış ve NNPC Ltd. Komuta ve Kontrol Merkezi de geminin en son Haziran 2014'te Lagos açıklarında kıyıdaki AIS alıcıları tarafından tespit edildiğini açıklamıştır.

Bu konuda, Shell'in 48 inçlik Trans-Forcados ihracat ana hattından petrol çalındığı haberi yeni değildir. Rüşvetin çok büyük boyutlarda olduğu iddia edilirken, rüşvet vermeden bir gemiyi yüklemenin imkansız olduğu da işaret edilmektedir. Petrol hırsızlığına karışan bunker tipi tanker sayısında hızlı artış olduğu işaret edilmektedir.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.