1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. 'Trakya’ adını alacak uçak gemisi, siparişi verildi
'Trakya’ adını alacak uçak gemisi, siparişi verildi

'Trakya’ adını alacak uçak gemisi, siparişi verildi

Türkiye, Avrupa'nın beşinci, dünyanın ise dokuzuncu en büyük gemi inşa şirketi Navantia’dan uçak gemisi sipariş etti. 'Trakya’ adını alacak Türkiye'nin ikinci uçak gemisi, ülkemizde üretilecek.

A+A-

TÜRKİYE’DE İNŞA EDİLECEK
Türk tersanelerinde inşa edilecek yeni geminin çalışmaları, San Fernando tersanesinin Sistemler Birimi ile doğrudan bağlantılı olacak. La Carraca Arsenal'de bulunan bu yüksek güvenlikli teknik departman, Navantia'nın inşa ettiği askeri gemileri tasarlamaktan sorumlu olacak.

İLK GEMİ ‘ANADOLU’ TUZLA’DA İNŞA EDİLDİ
Sistemler Birimi , Türk Deniz Kuvvetleri'nin 2015 yılı sonunda Navantia'dan sipariş ettiği ilk uçak gemisinin yanı sıra komuta kontrol platformlarının tasarımından da sorumluydu. 'Anadolu' isimli bu gemi, Tuzla'daki Sedef tersanesinde inşa edildi. San Fernando Sistem Birimi'ndeki mühendisler o zamanlar hem komuta ve kontrol platformunun hem de savunma sisteminin tasarlanmasından sorumluydu.

navantia-tersanesi-001.jpg

TÜRKİYE FİLOSUNDA UÇAK GEMİSİ BULUNAN ON BEŞİNCİ ÜLKE
Navantia’ın gemi yapımı için için 140 milyon eurodan (4 milyar 621 milyon 153 bin Türk Lirası) fazla para harcadığı iddia edildi. Silahlı drone taşıma kapasitesine sahip olan bu uçak gemisi , 232 metre uzunluğa sahip ve Nisan 2023'ten bu yana faaliyette. Türkiye, bu gemi ile filosunda operasyonel uçak gemisi bulunan dünyada on beşinci ülke oldu.

UÇAK GEMİSİNDE BAYRAKTAR TB2 BULUNUYOR
‘Anadolu’ uçak gemisi , kısa mesafelerde kalkış ve iniş yapabilen modern F-35 savaş uçakları için tasarlanmış olmasına rağmen, geleneksel savaş uçaklarını barındıramıyor.  Şu anda 'Anadolu' gemisinde yalnızca yerli yapım olan ve aynı zamanda Asya, Afrika ve Avrupa ülkesine ihraç edilen Bayraktar TB2 tipi helikopter ve insansız hava aracı bulunuyor.

ANLAŞMA DÖRT YIL SÜRDÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim'de, İspanya ile müzakerelerin son aşamada olduğunu duyurdu. Türk Savunma Sanayii İcra Komisyonu'nun sözleşmeye Ocak ayının ilk haftasında yeşil ışık yaktı. İspanyol tersanesi, 2020 yılında, Türk ortağı Sedef'e ikinci bir amfibi hücum gemisi için teklif sundu. 'Trakya' ismiyle anılacak ikinci uçak gemisinin inşasına ilişkin anlaşma dört yıl sürdü. ‘Trakya’, ‘Anadolu'ya göre performansı daha yüksek bir gemi olacak.

navantia-denizalti-001.png

DENİZALTI SİPARİŞİ İDDİASI
Gemi inşa şirketi ile 5,5 milyar avroyu (181 milyar 545 milyon 311 bin 420 Türk Lirası) aşan denizaltı projesi için de anlaşmaya varıldığı iddia edildi.

Kaynak: PatronlarDünyası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.