1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. TotalEnergies Umman'da LNG İkmal Merkezi Kuracak
TotalEnergies Umman'da LNG İkmal Merkezi Kuracak

TotalEnergies Umman'da LNG İkmal Merkezi Kuracak

TotalEnergies ve Umman Ulusal Petrol Şirketi (OQ), Orta Doğu'nun enerji haritasını değiştirecek devasa bir adım attı. 

A+A-

Marsa LNG projesi için verilen nihai yatırım kararıyla birlikte, TotalEnergies ve OQ, Umman'da devrim niteliğinde bir LNG ikmal merkezinin temellerini atmış oldular.

Projenin temel hedeflerinden biri, Orta Doğu'da ilk LNG yakıt ikmal merkezi olma misyonunu üstlenmek. 2028'in ilk çeyreğinde üretime geçmesi beklenen tesis, yukarı yönlü gaz üretimi, aşağı yönlü gaz sıvılaştırma ve yenilenebilir enerji üretimini bir araya getirerek, sürdürülebilirliği ve çevresel uyumu ön plana çıkarıyor.

TotalEnergies'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Patrick Pouyanné, Marsa LNG'nin enerji endüstrisinde yeni bir dönemi başlatacağını vurguladı. Pouyanné, "Marsa LNG, sıfır emisyon hedeflerine katkıda bulunarak, gazı uzun vadeli bir geçiş enerjisi haline getirecek ve düşük karbonlu bir geleceğe doğru ilerlememizi sağlayacak." şeklinde konuştu.

Projenin dikkate değer bir özelliği de tamamen elektrikle çalışacak olması... Güneş enerjisiyle desteklenen tesis, dünya genelinde en düşük sera gazı emisyon yoğunluğuna sahip LNG tesislerinden biri olacak, bu da çevresel açıdan önemli bir adımı temsil ediyor.

Marsa LNG projesi, TotalEnergies (%80) ve OQ (%20) arasındaki stratejik ortaklığın bir sonucu olarak hayata geçiriliyor. Proje, Mabrouk Kuzey-Doğu sahasından yukarı akış gaz üretimini, Sohar limanında bulunan 1 Mt/yıl kapasiteli LNG sıvılaştırma tesisini ve özel bir 300 MWp PV güneş enerjisi tesisini içeriyor.

LNG tesisinin ana mühendislik, tedarik ve inşaat sözleşmeleri Technip Energies tarafından alınırken, CB&I ise devasa 165.000 m3'lük LNG tankının sözleşmesini kazandı. Üretimin 2028'in ilk çeyreğinde başlaması planlanırken, tesis öncelikle Körfez'deki deniz yakıtı pazarına hizmet edecek.

TotalEnergies'in Umman LNG ile imzaladığı Satış ve Satın Alma Anlaşması, şirketi Umman LNG üretiminin önemli bir alıcısı konumuna getiriyor. Bu anlaşma, bölgedeki enerji dengesini yeniden şekillendirecek ve TotalEnergies'in bölgedeki varlığını daha da güçlendirecek.

Marsa LNG projesi, sadece enerji sektörünü değil, aynı zamanda çevresel sürdürülebilirliği de göz önünde bulunduran bir geleceğe doğru atılan önemli bir adımı temsil ediyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.