1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. Tersan Tersanesi ve FJORD1 AS, teslimatlar ve yeni projelerle iş birliklerini genişletiyor!
Tersan Tersanesi ve FJORD1 AS, teslimatlar ve yeni projelerle iş birliklerini genişletiyor!

Tersan Tersanesi ve FJORD1 AS, teslimatlar ve yeni projelerle iş birliklerini genişletiyor!

Gemi inşa sektörünün önde gelen tersanelerinden Tersan, Norveç'in öncü taşımacılık şirketi...

A+A-

İKİ TESLİMAT, DÖRT YENİ PROJE 
Gemi inşa sektörünün önde gelen tersanelerinden Tersan, Norveç'in öncü taşımacılık şirketi Fjord1 AS için dört adet otonom feribot inşasına yönelik yeni sözleşmelerini ve iki adet son teknolojiye sahip elektrikli feribotun başarılı teslimatını gururla duyurdu. Bu gemilerin tümü sürdürülebilir deniz taşımacılığında önemli kilometre taşlarına işaret ediyor. 

DÜNYANIN İLK OTONOM FERİBOTU TERSAN’DA ÜRETİLECEK 
Fjord1 ve Tersan Tersanesi, Dünya’da ilk olacak dört otonom feribotun inşası için sözleşme imzaladı. Bu son teknolojiye sahip gemiler, verimliliği, güvenliği ve yeniliği birleştirerek kıyı taşımacılığında devrim yaratacak. 

Norveçli HAV Design AS tarafından tasarlanan, 120 metre uzunluğundaki Fjord1'in yeni otonom feribotları, 1 Eylül 2026'dan itibaren Lavik-Oppedal bağlantısındaki hattı geliştirerek yolculara kusursuz seyahat deneyimleri sunmayı amaçlıyor. Her gemi, mürettebat ve 120 binek araç dahil 399 yolcu kapasitesine sahip olacak. Manüel işlevlerin yerini yüksek derecede otonom işlevler alacak şekilde inşa edilecek feribotları izlemek ve potansiyel olarak uzaktan kontrol etmek için karada konuşlu bir kontrol merkezi planlanıyor. 

NB1130, NB1131, NB1132, NB1133 yeni inşa numaralarıyla dört feribotun 2026’nın ilk yarısında teslim edilmesi planlanıyor.

Fjord1 AS'den Arild Austrheim, “Fjord1, yeni otonom feribotların sözleşmesini, MF Norddalsfjord'un teslimatıyla birleştirerek Tersan'la çalışmalarını devam ettirmekten büyük memnuniyet duyuyor” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.