1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Tamer Kıran, NTV’de Yayınlanan “Bakış” Programına Konuk Oldu
Tamer Kıran, NTV’de Yayınlanan “Bakış” Programına Konuk Oldu

Tamer Kıran, NTV’de Yayınlanan “Bakış” Programına Konuk Oldu

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, NTV’de canlı yayınlanan “Bakış” programına konuk oldu.

A+A-

Program sunucusu Noyan Doğan’ın, Kahramanmaraş merkezli depreme ilişkin sorularını yanıtlayan Tamer Kıran, Odamız ve denizcilik sektörünün bölgeye yaptığı yardım çalışmalarını anlattı.

tamer-kiran-ntvde-yayini-bakis-programi.jpg

Tamer Kıran, İMEAK Deniz Ticaret Odası olarak hem bağlı oldukları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve hem kendi imkanlarıyla deprem bölgesine yardımda bulunmaya gayret ettiklerini, Oda üyelerinin yardımlarını da koordine etmeye çalıştıklarını söyledi.

Deniz Ticaret Odası üyelerinin ücretsiz tahsis ettikleri gemilerle İzmir, İstanbul, Tekirdağ limanlarından dozer, vinç gibi ağır yardım malzemelerini bölgeye götürme imkanı bulduklarını anlatan Tamer Kıran, ayrıca “life ship” adı verilen yaşam üniteleri ile bir yolcu gemisinin depremzedelerin konaklama ihtiyacının karşılanması için sevk edildiğini ifade etti. Yardım çalışmalarına destek veren üyelere tek tek teşekkür etmeyi görev bildiğini belirten Tamer Kıran, “Topyekun bir seferberlik halinde denizcilik sektörü olarak elimizden geleni yapmaya gayret gösterdik.” dedi.

Gelinen noktada deprem bölgesinde enkaz kaldırma ve geçici barınma alanlarının oluşturulmasının ardından en önemli konunun kalıcı konutların inşası olduğunu belirten Tamer Kıran, “300 bini aşkın yıkılmış, hasarlanmış binadan bahsediyoruz. Burada çok büyük bir inşaat faaliyetine ve yeni kalıcı konuta ihtiyaç var. Bunu devlet tek başına mı yapacak? Tabii ki hep beraber el ele vereceğiz, devlet millet el ele vererek hep birlikte yapacağız. Üstümüze düşen neyse her bireyin imkanları ölçüsünde buna bir katkıda bulunması gerekiyor” diye konuştu.

Bir süre önce TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde kalıcı konut kampanyası gündeme getirildiğini hatırlatan Tamer Kıran, “Detayları belli olmadığı için henüz açıklanmadı ancak çok yakında açıklanma aşamasına gelen bir kampanya başlatılacak. Bütün Odalar ve Odalar vasıtasıyla üyelerimizi harekete geçirip, mümkün olduğu kadar çok kalıcı konut yaparak, yaraların sarılmasında üzerimize düşeni yapmaya gayret edeceğiz.” dedi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.