1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Suudi Kraliyet Donanması, MARLIN insansız su üstü gemisine talip oldu
Suudi Kraliyet Donanması, MARLIN insansız su üstü gemisine talip oldu

Suudi Kraliyet Donanması, MARLIN insansız su üstü gemisine talip oldu

Suudi Kraliyet Donanması Aselsan ve Sefine Tersaneleri tarafından geliştirilen MARLIN insansız su üstü gemisine talip oldu.

A+A-

Suudi Arabistan Ulusal Mekanik Sistemler Şirketi (NCMS), Riyad'da düzenlenen World Defence Show 2024'te, Türk şirketleri Aselsan ve Sefine Tersanesi tarafından geliştirilen MARLIN insansız su üstü gemisini (USV) sergiledi.

World Defence Show 2024'te, Sefine Tersanesi ve Aselsan iş birliğiyle geliştirilen MARLIN gerçekleşen sergide Suudi Kraliyet Donanması'nın dikkat çekti.

Etkinlikte konuşan NCMS temsilcisi bir kişi, ilgili taraflar arasındaki müzakerelerin devam ettiğini ve Suudi Kraliyet Donanması'nın nihai gereksinimlerinin beklendiğini paylaştı.

Olası bir isim değişikliği
Yetkili ayrıca USV'nin Suudi Kraliyet Donanması'nın özel ihtiyaçlarını karşılamak üzere bazı değişikliklere uğrayabileceğini ve MARLIN'den olası bir isim değişikliğine işaret ettiğini belirtti.

İş birliği, MARLIN USV'nin yaklaşan deniz denemelerini duyuran Dünya Savunma Fuarı'nın resmi yayınında vurgulandı.

Yetkili bir kişi ise iş birliği ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “NCMS standında sergilenen modelde, kıç tarafına monte edilmiş dört torpido kovanı ve küçük karadan havaya füzeler için iki kutu fırlatıcı bulunuyor. Modüler tasarımı, Mayın Karşı Tedbir (MCM) veya Elektronik Harp (EW) rollerine uygun olarak görev sistemi değişiminin kolay olmasına olanak tanıyor."

Haziran’da deniz denemeleri başlayabilir
NCMS ayrıca, USV'nin ilk versiyonunun Fransız dizel motorlarla donatıldığını, ikinci prototipin ise 45 knot azami hıza ulaşabilen 600 HP'lik ikiz motorlarla Türk teknolojisini kullanacağını açıkladı. MARLIN olarak bilinen ilk prototipin geliştirmelerden geçmesi, ikinci prototip setinin ise haziran ayında deniz denemelerine başlaması bekleniyor.

Elektronik Harp (EW) yeteneklerine ve sağlam silahlara sahip çok yönlü bir USV olan MARLIN veya Suudi Kraliyet Donanması'nın özelleştirilmiş versiyonu, Krallığın bölgedeki gözetleme ve saldırı yeteneklerini geliştirmeyi vaat ediyor.

İlk Sayılabilecek Elektronik Harp
SEFİNE ve ASELSAN'a göre Marlin, büyüklüğü, faydalı kapasitesi, konfigürasyon uyarlanabilirliği ve özellikle sahada “ilk” sayılabilecek elektronik harp (EH) yetenekleriyle bugüne kadarki en yetenekli USV'lerden biri. Marlin'in NATO tatbikatları sırasındaki yükü özellikle EW'ye yönelikti.

Kaynak: PatronlarDünyası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.