Yunanistan Hürmüz Boğazı'nın kapanmasından rahatsız

Yunanistan, Hürmüz Boğazı'nın kapanmasının deniz taşımacılığı için ciddi sonuçlar doğurabileceğini açıkladı.

Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Vasilis Kikilyas, İsrail'in İran'a yönelik hava saldırıları nedeniyle Hürmüz Boğazı’nın kapanması durumunda küresel deniz taşımacılığı, ekonomi ve doğrudan ülkesi için ciddi sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Kikilyas, ERTNews’e yaptığı açıklamada, Orta Doğu'da yaşanan gelişmelerin herkesi teyakkuzda kalmaya zorladığını ifade etti.

Özellikle Hürmüz Boğazı’nın kapanması gibi bir senaryonun küresel deniz taşımacılığı, ekonomi ve doğrudan Yunanistan için ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirten Kikilyas, savaşların sonuçlarının her zaman öngörülemez olduğunu dile getirdi.

Dünya Haberleri

İran: Hürmüz Boğazı görüşmelerinde ilerleme sağlandı
Rusya'dan Karadeniz'de Liman ve Gemilere Yeni Saldırı
Kızıldeniz'de yük Gemisi Battı 14 Mürettebat Kurtarıldı
Somali denizcilikte yeni dönem başlatıyor: İlk Denizler Konferansı toplandı
Tuna Nehri'nde Düşen Su Seviyesi Gemi Trafiğini Durma Noktasına Getirdi