TCG Alemdar "Dynamic Monarch-24 Tatbikatı"nda eğitimlere katıldı

TCG Alemdar kurtarma gemisi ve personeli, Norveç'te yapılan "Dynamic Monarch-24 Tatbikatı"nda eğitimlere katıldı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Norveç'in Arendal kentinde yapılan tatbikatta bulunan TCG Alemdar gemisi personelinin, KV Barentshav gemisindeki eğitimlere katıldığı bildirildi.

Personelin, gemi üzerinde konuşlu NATO denizaltıdan personel kurtarma aracı ile geminin imkan ve kabiliyetlerine ilişkin gözlemlerde bulunduğu belirtildi.

TCG Alemdar tarafından "ADS-1200 ile acil yaşam destek paketinin denizaltıya ulaştırılması eğitimi" ile "TCB ISTAKOZ-1 ROV cihazı ve satıhtan ikmalli dalış eğitimleri" yapıldığı ifade edilen açıklamada, eğitimlerin Norveç Deniz Kuvvetleri dalgıçları tarafından gemide takip edildiği kaydedildi.
 

Güncel Haberleri

İran, Barış Masası İçin Şartlarını Sıraladı
Görüş: Hürmüz Krizi, 1956 Süveyş Krizi’yle Benzerlikler Taşıyor
Çekirdek Donanmadan, Milgem Donanmasına...
Recep Düzgit'ten Cumhuriyetin 103. Yılında Denizcilik Vurgusu
KTÜ DUİM Mezunlar Derneği Başkanı Orhan Kasap’tan 29 Ekim mesajı