Liberya bayraklı Ocean Melody adlı yük gemisinde, Çin’in Qingdao kentindeki Beihai Shipbuilding tesisinde bakım ve onarım çalışmaları sırasında yangın çıktı.
Çin devlet medyasının son verilerine göre gemide bulunan 42 kişiden en az 20’si hayatını kaybetti, beş kişi kayboldu. On iki kişi zarar görmeden tahliye edilirken hastaneye kaldırılan beş yaralının durumunun stabil olduğu bildirildi.
Yangın 10 Eylül saat 11.00 civarında başladı ve yaklaşık 14.30’da söndürüldü. Olayın nedeni henüz belirlenmedi. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, kayıpların bulunması için arama çalışmalarının hızlandırılması, kazanın neden ve sorumluluğunun araştırılması ve benzer olayları önleyici tedbirlerin uygulanması talimatını verdi.
Beihai Shipbuilding, China State Shipbuilding Corporation bünyesinde gemi inşa ve bakım-onarım faaliyetleri yürütüyor.