İran'dan Hürmüz Boğazı'nda 6 Gemiye Müdahale

İran'ın gece saatlerinde Hürmüz Boğazı'nın güneyinde Tahran'ın belirlediği rota yerine alternatif güzergah üzerinden sistemlerini kapatarak geçmeye çalışan 6 gemiyi durdurduğu belirtildi.

İran devlet televizyonuna konuşan ve ismi açıklanmayan bir yetkili, gece saatlerinde Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yapmak isteyen 6 geminin durdurulduğunu ifade etti.

Söz konusu yetkili, gemilerin tüm sistemlerini kapatarak Hürmüz Boğazı'nın güneyindeki "yasa dışı ve güvenli olmayan" güzergahtan geçmeye çalıştığını, bu girişimin ABD ordusunun "kışkırtmasıyla" yapıldığını ancak başarısız olduğunu söyledi.

Öte yandan, 6 gemiden birinin geçiş girişimi sırasında kaza yaptığı, diğer 5 geminin ise Basra Körfezi'ne geri dönmek zorunda kaldığı belirtildi.

Dünya Haberleri

Tuna’da Türk İşletmeli Gemiye İHA Saldırısı
"Rus Gemilerine El Koyma Girişimlerine Karşılık Verin"
Gemi İnşasında 150 Milyar Dolarlık Kore-ABD İttifakı
İran'dan Hürmüz Boğazı'nda 4 Gemiye Uyarı Ateşi
Rusya'dan Ukrayna'nın Deniz Lojistiğine Ağır Darbe İddiası