Hürmüz Boğazı Tüm Gemilere Kapatıldı

İran: Boğaz'dan geçmek isteyen tüm gemiler hedef alınacak.

İran Silahlı Kuvvetlerinin savaşı yürüten birimi Hatemu'l Enbiya Karargahı, ABD'nin Hürmüz Boğazı çevresindeki bölgelere saldırı düzenlemesinin ardından Hürmüz Boğazı'nın kapatıldığını duyurdu.

Hatemu'l Enbiya Karargahı, Hürmüz Boğazı'na ilişkin bildiri yayımladı.

Bildiride, "Bölgedeki güvensizlik nedeniyle şu andan itibaren Hürmüz Boğazı, petrol tankerleri ve ticari gemiler de dahil olmak üzere her türlü geminin geçişine kapatılmıştır ve her türlü geçişe müdahale edilecektir." ifadeleri yer aldı.

Yapılan uyarının ardından İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hürmüz Boğazı'ndan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan iki gemiyi vurduğunu açıkladı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla İran'daki çok sayıda hedefe yönelik "meşru müdafaa" saldırıları başlattığını duyurmuş ve İran’ın güneyindeki bölgeler ABD saldırılarının hedefi olmuştu.

Güncel Haberleri

YAŞ kararları açıklandı: 25 general ve amiral, 69 albay terfi etti
15. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması'nda Başvuru Süresi Uzatıldı
İran: ABD, Ticari Gemileri Askeri Amaçla Kullanıyor
Ambarlı Limanı'nda 2,1 Milyar Liralık Uyuşturucu Ele Geçirildi
Balıkesir'de Akçay Deniz Hudut Kapısı Törenle Açıldı