Endonezya açıklarında alev alan yolcu feribotundaki 568 kişi kurtarıldı

Endonezya'nın Kuzey Sulawesi eyaleti açıklarında alev alan yolcu feribotundaki 568 kişinin kurtarıldığı, dün, ilk belirlemelere göre 5 olarak açıklanan ölü sayısının 3'e düşürüldüğü bildirildi.

Endonezya Ulusal Arama Kurtarma Ajansı'ndan (BASARNAS), Kuzey Sulawesi açıklarındaki yolcu feribotunda dün çıkan yangına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, ilk belirlemelere göre yangında hayatını kaybettiği duyurulan 5 kişiden 2'sinin hayatta olduğu ve hastaneye kaldırıldığı belirtilerek, ölü sayısının 3 olarak güncellendiği bildirildi.

Bir sahil güvenlik gemisi, 6 kurtarma botu ve çok sayıda şişme botun katıldığı arama kurtarma çalışmaları sonucunda feribottaki 568 kişinin kurtarıldığı kaydedildi.

Yetkililer, yangının meydana geldiği 600 yolcu kapasiteli feribotta bulunan kişi sayısının resmi kayıtlarda yazandan daha fazla olduğunu ve bu tutarsızlığın arama kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığını aktardı.

Deniz Kazaları Haberleri

Silivri Açıklarında Bulunan Ceset, Birinci Kaptana Ait
Silivri Açıklarında Batan Gemide Bir Cansız Bedene Ulaşıldı
Türkiye'den KKTC'ye Giden Özel Donanımlı Gemi Çalışmalara Başladı
Silivri Açıklarında Batan Gemideki Arama Çalışmaları Sürüyor
Silivri Açıklarında Batan Gemide Arama Çalışmaları 10. Gününde Sürüyor