Çin'e ait gemi karaya oturdu

Çin bandıralı yük gemisi 'An Yang 2', kötü hava koşulları nedeniyle Rusya'nın Sakhalin Adası açıklarında karaya oturdu.

Çin'e ait 'An Yang 2' adlı yük gemisi, Rusya'nın Pasifik kıyısındaki Sakhalin Adası'nın güneybatısında karaya oturdu. Bölge yetkilileri, gemide 1.000 ton kömür, 700 ton fuel oil ve 100 ton dizel bulunduğunu açıkladı.

Sakhalin Valisi Valery Limarenko, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, gemi mürettebatının güvende olduğunu ve şu ana kadar herhangi bir yakıt sızıntısı tespit edilmediğini belirtti. Ancak şiddetli fırtına ve yüksek dalgalar nedeniyle kurtarma ekiplerinin gemiye ulaşmakta zorlandığı ifade edildi.

Gemi kıyıya 200 metre mesafede mahsur kaldı ve yetkililer, çevresel felaketi önlemek için gemideki yakıtın tahliye edilmesine yönelik hazırlıklar yapıldığını duyurdu.

Deniz Kazaları Haberleri

Silivri Açıklarında Bulunan Ceset, Birinci Kaptana Ait
Silivri Açıklarında Batan Gemide Bir Cansız Bedene Ulaşıldı
Türkiye'den KKTC'ye Giden Özel Donanımlı Gemi Çalışmalara Başladı
Silivri Açıklarında Batan Gemideki Arama Çalışmaları Sürüyor
Silivri Açıklarında Batan Gemide Arama Çalışmaları 10. Gününde Sürüyor