1. HABERLER

  2. YURT

  3. Serbest Bölge'nin oluşturulacağı tersane alanına liman yapılacak
Serbest Bölge'nin oluşturulacağı tersane alanına liman yapılacak

Serbest Bölge'nin oluşturulacağı tersane alanına liman yapılacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Serbest Bölgenin oluşturulacağı tersane alanına liman yapacaklarını açıkladı.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı'nda, Serbest Bölge'nin oluşturulacağı tersane alanına liman yapılacağı açıklandı.

Samsun'a kazandırılan Serbest OSB ve diğer OSB'lerin yanı sıra gelen diğer yatırımlardan da bahseden Belediye Başkanı Demir, mevcut OSB'deki mülkiyet 2 bin 600 dönümü tamamını bedelsiz olarak aldıklarını dile getirdi.

Demir, “Merkezdeki OSB'de katma değeri yüksek, ihracata dayalı kaliteli, nitelikli üretim yapabilen, hedefi daha çok ihracat olan, sanayi tesislerine sahilde olması gereken, önüne de muhtemelen liman yapacağız o tersane alanını. İnşallah yenilenebilir enerji, sıfır atık, arıtma tesisleri ve altyapısıyla mükemmel bir OSB inşa etme startını verdik” dedi.

Serbest Bölge'de de 2900 dönüme çıkacak şekilde çalışmaların başladığını dile getiren Demir, serbest bölgenin önüne liman yapılacağını ve bu projeyle birçok yapının olumlu etkileneceğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.