1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. Sanmar’dan çığır açan elektrikli iki römorkör yola çıktı
Sanmar’dan çığır açan elektrikli iki römorkör yola çıktı

Sanmar’dan çığır açan elektrikli iki römorkör yola çıktı

İki adet emisyonsuz elektrikli römorkör, Kanada'daki büyük operatörlerden SAAM Towage'ın filosuna katılmak üzere yola çıktı.

A+A-

Kardeş römorkörler, DYNAMO ve DYNAMO II, bu ayın başında BBC EMERALD kargo gemisiyle Tuzla Limanı'ndan Vancouver'a doğru yola çıktı. Bu römorkörler, SAAM Towage tarafından işletilecek olan ilk elektrikli römorkörler olacak. SAAM Towage iki kardeş römorköre "SAAM VOLTA" ve "CHIEF DAN GEORGE" isimlerini verdi.

Denizcilik medyası tarafından 'Geleceğin Römorkörleri' olarak adlandırılan ve Robert Allan Ltd. tarafından Sanmar için özel olarak tasarlanan ElectRA 2300SX dizaynına dayanan bu römorkörler, DYNAMO ve DYNAMO ll, iki Li-ion akü ünitesinden güç alıyor,100% elektrikli ve sıfır emisyonludur.

Toplam uzunluğu 23,4 metre olup, 11,85 metre genişlik ve 5,5m maksimum su çekimine sahip bu römorkörler, 70 tonluk çeki gücüne ulaşabiliyor ve tam kapasitede yılda 2.600 metrik ton CO2 emisyonunun önüne geçiyor.

Britanya Kolombiyası elektrik şebekesinden gelen temiz enerji kullanılarak şarj edilecek römorkörler, bu hamleyle çevre dostu kimliklerini daha da arttıracaklardır. 

SAAM Towage, Kanada British Columbia'daki dokuz liman da dahil olmak üzere Güney, Orta ve Kuzey Amerika'da faaliyet göstermektedir. 

Panama Kanalı geçişlerinde uygulanan gemi sayısındaki kısıtlamalar nedeniyle BBC EMERALD yaklaşık 60 gün sürecek bir yolculukla Macellan Boğazı üzerinden Vancouver'a gidecek. 

Sanmar, Robert Allan Ltd ve SAAM Towage, DYNAMO projesinin her aşamasında işbirliği içinde çalıştı. SAAM Towage Mühendislik ve Geliştirme Direktörü Pablo Cáceres, elektrikle çalışan römorkörler için şunları söyledi: "Bu römorkörler daha sürdürülebilir operasyonlara doğru ilerlemenin ve işimizi geleceğe taşımanın yolunu temsil ediyor."

Sanmar Tersaneleri Ticaret Direktörü Rüçhan Çıvgın ise şunları söyledi: “ElectRA Serisi, sektörümüzün çevre üzerindeki etkisini azaltma yolunda büyük bir ilerleme temsil ediyor. Sanmar'ın sürdürülebilir, çevreye duyarlı römorkörcülük sektörüne öncülük etmesinden gurur duyuyorum. Tahmin edeceğiniz gibi, gezegenimizi koruma ihtiyacının hem iş hem de günlük hayat gündemimizde  giderek daha üst sıralarında yer almasıyla birlikte, Geleceğin Römorkörleri dünya çapındaki operatörlerden büyük ilgi görüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.