1. HABERLER

  2. YURT

  3. Samsun Atakum'daki marina projesine CHP'li vekilden eleştiri
Samsun Atakum'daki marina projesine CHP'li vekilden eleştiri

Samsun Atakum'daki marina projesine CHP'li vekilden eleştiri

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Atakum sahilindeki limanın yaklaşık 200 bin metrekarelik alanının doldurulacağını, doldurulan yerlerin yaklaşık 6'da birinin de imara açılacağını savundu.

A+A-

Çan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bilim insanlarının "kıyı akıntı düzeni bozulacak, malzeme birikimi olacak, kıyı erozyonu olacak, rip akıntıları artacak" uyarılarına rağmen Samsun Atakum sahilinde marina yapıldığını; iktidarın bu uyarıları dinlemediğini ileri sürdü.

Bilim insanlarının uyardıkları bütün olumsuz durumların tek tek ortaya çıktığını dile getiren Çan, "Akıntı düzeni bozuldu, limanın içi balçık doldu, sahil şeridinde o kadar rip akıntıları arttı ki yaz mevsiminde boğulmalar rekor seviyesine ulaştı." diye konuştu.

CHP'li Çan, ortaya çıkan sorunların çözümü için bilim insanları tarafından akıntı düzenini sağlayacak bir proje yapılması gerektiğini belirtti. Bu projenin özellikle yapılmadığını söyleyen Çan, "Atakum sahilindeki limanın iç kısmında yaklaşık 200 bin metrekarelik alanı dolduracaklar. Doldurulan yerlerin de yaklaşık 6'da birini imara açacaklar. Akılları, fikirleri imar rantında." dedi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.