1. HABERLER

  2. KURUMSAL

  3. Safiport, Derince Limanı'nda büyük yatırıma başlıyor
Safiport, Derince Limanı'nda büyük yatırıma başlıyor

Safiport, Derince Limanı'nda büyük yatırıma başlıyor

Safiport, Derince Limanı'na yapacağı 81 ilave tankı kapsayan 441 milyonluk dev projesi için ÇED olumlu raporu verildi.

A+A-

Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (Safiport), Derince'de 441 milyonluk dev bir yatırımla liman kapasitesini artırmak için hazırlıklara başladı. Derince Limanı'nı 49 yıllığına kiralama hakkı 2064 yılında sona erecek olan Safiport, hem kimyasal tank hem liman alanı hem de dip tarama projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusunda bulunmuştu.

Projenin detaylarına göre, mevcut rıhtım yıkılarak 15 bin 389 metrekarelik yeni bir rıhtım alanı yapılacak. Bununla birlikte denizde 890 bin 850 metreküplük dip tarama faaliyeti gerçekleştirilecek. Liman bölgesine ek olarak, 10 adet 86 bin 570 metreküp hacme sahip granüler depolama tankı ve 81 adet 133 bin 900 metreküp hacme sahip kimyasal depolama tankı ilavesi yapılacak.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında yapılan toplantıda projeye karşı çıkan vatandaşlar büyük tepki göstermişti. Safiport, limanda çalışan işçileri toplantıya getirerek vatandaşlarla işçileri karşı karşıya getirmeye çalışmıştı. Ancak, Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlandıktan sonra, proje için ÇED olumlu kararı verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.