1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya'nın Dizel İhracatı, Drone Saldırılarıyla Düşüşte
Rusya'nın Dizel İhracatı, Drone Saldırılarıyla Düşüşte

Rusya'nın Dizel İhracatı, Drone Saldırılarıyla Düşüşte

Rusya'nın petrol rafinerilerinden çıkan dizel yakıtı ihracatında son haftalarda yaşanan düşüşler, ülkenin enerji pazarındaki dengeleri sarsıyor.

A+A-

Analiz firması Kpler verilerine göre, drone saldırılarının başladığı Ocak ayından bu yana, Rusya'nın dizel sevkiyatları adeta sarsıntı geçiriyor.

Grevlerin ve kötü hava koşullarının da etkisiyle, Rusya'nın günlük yaklaşık bir milyon varil dizel tipi yakıt ihracatı, beklenmedik bir şekilde düşüş yaşadı. Bu düşüş, ülkenin petrol rafinerilerinde meydana gelen herhangi bir hasarın telafi edilmesinin zaman alacağı gerçeğiyle daha da derinleşiyor.

Özellikle, Moskova'nın OPEC+ anlaşması kapsamında yakıt sevkiyatını kısıtlaması beklenirken, Rusya'nın enerji ihracatında daha fazla sıkıntı yaşanabilir. Ancak şu ana kadar dizel piyasaları, son yaşanan grev ve saldırıların ardından oldukça sakin kalmış durumda. Ancak uzmanlar, bu durumun geçici olabileceğine işaret ediyor.

Analistler, özellikle Kirishi'deki Kinef rafinerisine yapılan saldırı girişimlerine dikkat çekerken, bu tür tesislerin ihracat üzerinde anında ve büyük etkiler yaratabileceğine vurgu yapıyor. Rusya'nın dizel ihracatındaki düşüşün devam etmesi halinde, bu Eylül ayından bu yana yaşanan en büyük aylık düşüş olacak.

Kpler analistlerine göre, drone saldırılarının rafinerilerdeki üretimi etkilemesiyle, ihracata yüklenme arasında 30-45 günlük bir süre bulunuyor. Bu da, önümüzdeki haftalarda üretimde ve dolayısıyla ihracatta baskının devam edebileceğine işaret ediyor.

Rusya'nın Baltık Denizi'ndeki Primorsk limanından yapılan sevkiyatlar, son saldırılara rağmen devam ederken, uzmanlar önümüzdeki dönemde de düşük seviyelerin devam edebileceğini öngörüyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.