1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. Rosatom ve DP World anlaşma imzaladı
Rosatom ve DP World anlaşma imzaladı

Rosatom ve DP World anlaşma imzaladı

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom ve DP World küresel pazarda uluslararası lojistik operatörü kurmak için anlaşma imzaladı.

A+A-

Şirketten yapılan açıklamaya göre, anlaşma BRICS ülkeleri ve partnerleri arasında uluslararası ticaretin verimliliğini artırmayı ve kesintisiz, sürdürülebilir küresel taşımacılık ve lojistik tedarik zincirleri oluşturmayı amaçlıyor.

Rosatom ve DP World, Rusya ve uluslararası pazarlarda faaliyet gösterecek uluslararası lojistik operatörü kuracak. Dubai'deki COP28'de düzenlenen imza törenine Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev ile DP World Grup Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Sultan Ahmed Bin Sulayem katıldı.

Açıklamada, 'Rosatom ve DP World, BRICS üyeleri ve partner ülkeler arasında küresel tedarik zincirlerinin güvenilirliğini genişletmeyi ve geliştirmeyi, küresel ticareti artırmayı ve küresel sürdürülebilir kalkınma gündemini ilerletmeyi amaçlayan lojistik entegrasyonu sağlayacak. Anlaşma, Kuzey Deniz Rotası dahil Rusya, Avrasya, Orta Doğu, Afrika ve Güney Amerika’nın temel altyapısına dayanarak hayata geçirilecek.' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, 'Özellikle Avrasya, Orta Doğu, Afrika ve Güney Amerika’daki gelişmekte olan ülkelerde taşımacılık ve lojistik hizmetlerinin şeffaflığını ve erişilebilirliğini artıracak küresel bir lojistik operatörü oluşturmak üzere uzmanlığımızı, yetkinliklerimizi ve altyapı kapasitemizi birleştirmek için DP World ile anlaşmaya vardık.' değerlendirmesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.