1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Putin, Batı'nın Yaptırım Baskısı Altındaki Rus Tersanelerini İnceletiyor
Putin, Batı'nın Yaptırım Baskısı Altındaki Rus Tersanelerini İnceletiyor

Putin, Batı'nın Yaptırım Baskısı Altındaki Rus Tersanelerini İnceletiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'nın ağır yaptırım baskısı altında Rus gemi inşa endüstrisinin çıkmazını çözmek için acil bir adım attı.

A+A-

Rossiyskaya Gazeta'ya göre, Ukrayna'nın işgali ve buna bağlı olarak Batı'nın uyguladığı yaptırımlar, Rus sivil gemi inşa sektörünü derinden etkiliyor ve Rus denizcilik çıkarları için ciddi bir tehdit oluşturuyor.

Rusya'nın Balıkçılık Bakanı İlya Şestakov, Putin ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yaptı. Şestakov, Rusya'nın gemi modernizasyon programının önemli bir bölümünün Avrupa'daki parçaların eksikliği nedeniyle geciktiğini belirtti. Şu anda sipariş verilen on Rus gemisinden sekizinin teslimatının belirsiz olduğu bildiriliyor ve önümüzdeki yıl teslim edilmesi planlanan 49 gemiden yarısından fazlasının Avrupa'daki parça eksikliği nedeniyle yeniden tasarlanması gerekecek.

Bu krize yanıt olarak Putin, hükümete, darboğazları aşmak ve gelecek on yıl için bir üretim planı hazırlamak için acil önlemler alması talimatını verdi. Başbakan Mihail Mişustin'in liderliğindeki bir ekip, 15 Haziran'a kadar yeni planı tamamlamakla görevlendirildi.

Ancak, bu krizi çözmek için atılan adımlar sadece ulusal çapta değil, uluslararası arenada da etkili olacak gibi görünmüyor. Rusya, buzları eritme kapasitesine sahip LNG taşıma programının önemli teknolojik ortaklarının çekilmesiyle karşı karşıya. Samsung Heavy Industries ve Hanwha Ocean, karlı siparişlerden vazgeçerek Rusya'yı zor bir durumda bıraktı. Hanwha'nın elinde tamamlanmış altı gemi bulunuyor ve şirketin yeni bir alıcı aradığı söyleniyor.

Bu kriz, Rus denizcilik endüstrisinin sadece iç sorunlarla değil, uluslararası yaptırım ve teknolojik bağımlılıkla da karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Putin'in emri, Rusya'nın denizcilik alanında kendine yeterliliğini yeniden tesis etme çabalarını yansıtıyor ancak karşılaşılan zorluklar, bu hedefin ne kadar zorlu olduğunu gösteriyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.