1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. "Posidonia 2024" törenle açıldı
"Posidonia 2024" törenle açıldı

"Posidonia 2024" törenle açıldı

Posidonia 2024, Atina Metropolitan Expo'nun ana konferans salonunda düzenlenen bir törenle resmen açıldı.

A+A-

Yunanistan Başbakanı Sayın Kyriakos Mitsotakis, Yunan ve uluslararası bakanlar, Avrupalı ​​yetkililer ve uluslararası denizcilik kuruluşlarının başkanlarının huzurunda , Posidonia 2024, Atina Metropolitan Expo'nun ana konferans salonunda düzenlenen bir törenle resmen açıldı.

Posidonia 2024, 82 ülkeden 2.000'den fazla katılımcı ve bu yılki alan talebini karşılayamayacak kadar küçük olan Posidonia'nın sergi katında sunumlarını sergilemeye hazır 23 ulusal pavyon ile bienal etkinliğinin altmış yıllık varoluşunun en büyüğüdür. Ayrıca toplam 68 denizcilik konferansı, forum ve seminerinin düzenlenmesi planlanıyor. 

Organizatörler önümüzdeki hafta 40.000'den fazla katılımcıyı mekanda ağırlamaya hazırlanıyor. Posidonia 2024'ün başta konaklama, MICE, ulaşım ve yeme-içme sektörleri olmak üzere Yunan ekonomisine yaklaşık 80 milyon Euro gelir getirmesinin beklendiğini söylüyor.  

Açılış törenine katılan Yunan ve uluslararası medya temsilcilerinin yanı sıra küresel denizcilik camiasından 800'den fazla üst düzey lidere seslenen Yunanistan Başbakanı, şunları söyledi: "Yönettiğiniz alanın, geleceği belirleyecek değişikliklerle karşı karşıya olduğuna şüphe yok. gelecek veya deniz taşımacılığı. Yeşil geçişten güvenli limanlara ve Yunanistan'ın yeniden canlanmasına kadar ülkemiz merkezli bu değer zincirini geliştirmek için Yunan denizcilik sektörünün vereceği her mücadelede yanınızda olacağımı bilmenizi isterim. Tersaneler, iş gücümüze gelişmelerin gerektirdiği becerileri aşılamaya yardımcı oluyor. Avrupa'nın stratejik özerklik kavramını tanımlamaya çalıştığı bir dönemde, denizciliğin, Avrupa denizciliğinin, Avrupa denizciliği içindeki en önemli gücü oluşturan Yunan denizciliğinin hayati bir rol oynayacağını anlamanın zamanı geldi. bu stratejik özerklikteki rolü.”

Yunan Armatörler Birliği Başkanı Bayan Melina Travlos ise şunları söyledi: “Denizcilik insanlığın omurgasıdır. Her koşulda küresel toplumun hayatta kalmasını, varlığını ve refahını garanti eder. Binlerce yıldır böyle olan, ancak derinliği ve önemi tam olarak anlaşılmayan bir gerçeklik. Posidonia diyaloğu ve görüş alışverişini teşvik ediyor, iş fırsatları yaratıyor ve mevcut duruma ve küresel denizcilik topluluğunun taleplerine yanıt veren yenilikler ve teklifler sunuyor."

Organizatörler adına Posidonia Exhibitions SA Genel Müdürü Theodore Vokos şunları söyledi: “Sektörümüzün başarılarından sıklıkla 'Yunan denizciliğinin mucizesi' olarak bahsediyoruz. 12 milyon nüfuslu küçük bir ulusun nasıl dünyanın en büyük ve en modern filosuna (altı binden fazla okyanus gemisi, tanker, konteyner gemisi, dökme yük gemisi ve diğerleri) ev sahipliği yapabileceğini anlamaya çalıştığımızda bunu yapmak cazip gelebilir. , dünya çapında ticaret yapmak ve dünya ekonomisinin işleyişini sürdürmek.

“Bu 'mucize', ülkemizin binlerce yıl öncesine dayanan, Yunan aile şirketinin esnekliğinden yararlanan ve sınırları olmayan bir dünyaya bakarken yeniliğin büyümesine olanak tanıyan denizcilik geleneklerinden kaynaklanıyor. Posidonia'nın organizatörleri olarak, sergimiz, sportif ve sosyal etkinliklerimiz, birçok konferans ve seminerimiz aracılığıyla denizciliğin başarılarını ve onun Yunanistan'a ve daha geniş anlamda dünyaya getirdiği faydaları sergilemekten gurur duyuyoruz."

Posidonia, Yunanistan'da sürdürülebilir bir etkinlik olarak ISO sertifikası alan ilk fuar olup, organizatörlerin çevresel etkiyi en aza indirme ve yerel ekonomi ve işletmeler için ekonomik faydaları en üst düzeye çıkarma konusundaki kararlılığının altını çizmektedir.

Posidonia 2024, Denizcilik ve Ada Politikası Bakanlığı, Yunan Deniz Ticaret Odası ve Yunan Armatörler Birliği'nin himayesinde ve Pire Belediyesi ile Yunan Denizcilik İşbirliği Komitesi'nin desteğiyle düzenleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.