1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Petrol'ün varili 100 doları aştı
Petrol'ün varili 100 doları aştı

Petrol'ün varili 100 doları aştı

Petrol yatırımcıları varil başına 100 dolara yaklaşan petrol fiyatı rallisine odaklanmışken, bazı ham petrol türleri şimdiden 100 doların üzerinde işlem görerek arzın sıkılaşacağı beklentisini ortaya koyuyor

A+A-

LSEG (Londra Menkul Kıymetler Borsası) verilerine göre Nijerya ham petrolü Qua Iboe'nin varil fiyatı Pazartesi günü 100 doları aştı. İsveç bankası SEB'nin analisti Bjarne Schieldrop bir raporunda, Malezya ham petrolü Tapis'in geçen hafta 101,30 dolara ulaştığını söyledi.

Reuters'ın haberine göre Suudi Arabistan ve Rusya'nın arz kesintilerini uzatmasının ardından yatırımcıların dördüncü çeyrekte arz açığı ihtimaline odaklanmasıyla petrol 2023 yılının en yüksek seviyesine yükseldi. Bu iki ülke OPEC+ grubundaki en büyük üretici konumunda ve diğer üyelerin çoğu da bu ülkelere eşlik ederek üretimi kısıyor.

Schieldrop, "Genel durum Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol piyasasını sağlam bir şekilde kontrol ettiği yönünde" dedi.

BAZI HAM PETROLLER 100 DOLARI AŞTI
LSEG'e göre, küresel bir gösterge olan Brent petrol vadeli işlemleri Pazartesi günü 94,89 dolara kadar yükseldi ve dünyanın fiziksel kargolarının çoğunun ticareti için kullanılan bir gösterge olan Brent, 96 doların hemen üzerinde yer aldı. Qua Iboe ve Brent'e karşı fiyatlandırılan diğer bazı ham petroller halihazırda 100 dolar aşmış durumda.

Schieldrop, Brent'in 100 doların üzerine çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu, zira "bunun için sadece bir kıvılcım gerektiğini" söyledi. İsviçre bankası UBS, Brent vadeli işlemlerinin üç haneli rakamlara ulaşacağını düşünüyor.

UBS analisti Giovanni Staunovo, "Brent'in önümüzdeki aylarda 90-100 dolar aralığında işlem görmesini ve yılsonu hedefinin 95 dolar olmasını bekliyoruz" dedi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.