1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Nijerya'nın ilk açık deniz karakol gemisi denizle buluştu
Nijerya'nın ilk açık deniz karakol gemisi denizle buluştu

Nijerya'nın ilk açık deniz karakol gemisi denizle buluştu

Aziz Yıldırım’ın sahibi olduğu Dearsan tarafından, Nijerya Deniz Kuvvetleri için inşa edilen ilk 76 metre Açık Deniz Karakol Gemisi (OPV 76) gerçekleştirilen törenle denize indirildi.

A+A-

Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın sahibi olduğu Dearsan Gemi İnşaat Sanayi A.Ş., 3 Kasım 2021 tarihinde Nijerya Deniz Kuvvetleri ile 2 adet 76 metre Açık Deniz Karakol Gemisi için sözleşme imzalamıştı. Sözleşmenin üzerinden on üç ay sonra projenin birinci gemisi bugün törenle denize indirildi. 

Törene, Nijerya Deniz Kuvvetleri Koramiral Emmanuel Ikechukwu Ogalla’nın Başkanlığı’ndaki Nijerya Heyeti’nin yanısıra, Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Gökhan Uçar,  Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım ve çok sayıda davetli katıldı.

Nijerya Deniz Kuvvetleri için inşa edilen Açık Deniz Karakol Gemilerinin ana görevleri, denizde önleme harekâtı icra etmek, su üstü ve hava gözetleme, kara kuvvetleri için denizden atış desteği sağlamak, özel kuvvetler operasyonlarını gerçekleştirmek, arama kurtarma yapmak, istihbarat, Nijerya karasularında eskort görevinin yanı sıra limanlar, platformlar ve yapay adalar dahil denizde gerçekleştirilen ekonomik faaliyetleri korumak olarak belirlendi. Yine gemiler savaş sırasında da uygun modüler sensörler ve silahlarla donatılarak etkin bir savaş gemisine dönüştürülebilir şekilde tasarlandı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.