1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Nijerya ordusundan DEARSAN’a ziyaret
Nijerya ordusundan DEARSAN’a ziyaret

Nijerya ordusundan DEARSAN’a ziyaret

Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Awwal Zubairu Gambo, DEARSAN Tersanesi’ni ziyaret ederek Nijerya Donanması için üretilen OPV 76 gemisinde incelemelerde bulundu...

A+A-

DEARSAN Tersanesi’nin Nijerya için inşa edeceği açık deniz karakol gemilerinin kızağa konulması töreni, DEARSAN’ın Tuzla’da konuşlu tersanesinde gerçekleştirilmişti.

Nijerya için üretilen ADKG’lerin omurgaları DEARSAN’da kızağa konulmuştu.
Nijerya Savunma Bakanı Sayın Bashir Salihi Magashi himayesinde, 16 Eylül 2022 Cuma günü gerçekleştirilen törene, DEARSAN Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Aziz Yıldırım, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Sayın Ercüment Tatlıoğlu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Sayın Muhsin Dere, Nijerya Büyükelçisi Sayın İsmail Abba Yusuf, Nijerya Savunma Bakanı Sayın Bashir Salihi Magashi ve Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Awwal Zubairu GAMBO’nin yanısıra, bir çok deniz kuvveti mensubu, yerli ve yabancı misafir ve çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu katılmıştı.

dearsan-nijerya-deniz-kuvvetleri-1.jpg

Yapılan konuşmaların ardından, DEARSAN Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Nijerya Savunma Bakanı Bashir Salihi Magashi ve Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Awwal Zubairu GAMBO temsili kaynak törenine iştirak etmişlerdi.

dearsan-nijerya-deniz-kuvvetleri-2.jpg

Protokol üyelerinin toplu fotoğraf çekimi ve günün anısı için hazırlanan hediye takdiminin ardından konuklar, DEARSAN tersanesinde kurulmuş kokteyl alanına geçip Nijerya Deniz Kuvvetleri için üretimine başlanan 2 adet 76,8 metre uzunluğa, 11 metre genişliğe, 28 knot azami hıza, 2500 nm menzile, 2.8 su çekimi, 1200 ton deplasmana sahip ve 16 gün denizde kalma süresi özelliklerindeki karakol gemilerinin inşa edilen ilk bloklarını incelemişlerdi.

dearsan-nijerya-deniz-kuvvetleri-001.jpg

Dearsan OPV76 Açık Deniz Karakol Gemisi
Dearsan’ın açık deniz karakol gemisi OPV76, modüler mimarisi ile devriye görevlerinden arama kurtarma ve yüzey harbine varıncaya kadar birçok farklı görevi yerine getirebilmektedir. 4 Dizel Motor ve 2 CPP Pervane’den oluşan CODAD tahrik sistemine sahip gemide 3 adet dizel jeneratör bulunmaktadır. Farklı baş topları, uzaktan komutalı silah sistemleri ve savaş zamanı satıhtan satıha ile donatılabilen OPV76 kullanıcının ihtiyaçlarına göre donatılabilir.

dearsan-nijerya-deniz-kuvvetleri.jpg

dearsan-nijerya-deniz-kuvvetleri-4.jpg

dearsan-nijerya-deniz-kuvvetleri-5.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.