1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. Navtek, hidrojen yakıtlı römorkör tasarımını tanıttı
Navtek, hidrojen yakıtlı römorkör tasarımını tanıttı

Navtek, hidrojen yakıtlı römorkör tasarımını tanıttı

Navtek, 3 senelik AR-GE ve ileri mühendislik çalışmasıyla hidrojen yakıtlı römorkör tasarımını denizcilik sektörüne tanıttı.

A+A-

Navtek'ten yapılan açıklama ise şöyle:

“NAVTEK Deniz Teknolojisi AŞ’nin 2020 yılında dünyanın ilk tamamen elektrikli römorkörünü başarılı bir şekilde tasarlayıp inşa etmişti. Ardından 2023 yılında 3 adet farklı güçlerdeki benzer gemilerin teslim edilmesinden sonra, 3 senelik AR-GE ve ileri mühendislik çalışmasıyla şimdi de 70 t Bp’lik önemli bir hidrojen yakıtlı römorkör tasarımını tanıtması denizcilik ve gemi inşa sektörü için oldukça etkileyici bir gelişme.

Hidrojenle çalışan gemilere doğru atılan bu adım, denizcilik endüstrisinde yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlere olan bir taahhüdü simgeliyor. 70 t Bp’lik geminin hem liman içi hem de açık denizlerde çeşitli deniz operasyonları için uygun olması sağlanarak, farklı gemi tipleri (örneğin Ferry, Multi WorkBoat, Cargo, Bunker, vs…) içinde geliştirilen H2, Elektrik ve Hybrid entegrasyonuna ve 300 nm’dan daha uzun seyirlere rahatlıkla imkân sağlamaktadır. Bu gelişme, endüstrinin alternatif yakıtlara ve çevre dostu teknolojilere odaklanma eğilimine uyumlu ve NAVTEK'in daha temiz ve verimli deniz taşımacılığını ilerletmeye olan bağlılığını sergilemektedir” denildi.

hidrojen-yakitli-romorkor.jpeg

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.