1. HABERLER

  2. KRUVAZİYER TURİZMİ

  3. Mauritius, salgın riski nedeniyle Norveç yolcu gemisini limana yanaştırmadı
Mauritius, salgın riski nedeniyle Norveç yolcu gemisini limana yanaştırmadı

Mauritius, salgın riski nedeniyle Norveç yolcu gemisini limana yanaştırmadı

Hint Okyanusu'nun mavi sularında, seyahat tutkunlarının umut dolu hayalleri sağlık endişeleriyle gölgelendi.

A+A-

Mauritius'un limanlarına yaklaşan bir Norveç yolcu gemisi, beklenmedik bir engelle karşılaştı. Norveç Cruise Line Holding Ltd.'ye ait gemi, sağlık sorunları nedeniyle Port Louis limanına yanaştırılmadı.

Port Louis'deki sağlık bakanlığı yetkililerine göre, Norwegian Dawn adlı gemideki yaklaşık 100 kişi ishal şikayetiyle revire başvurdu. Bu acil durum, gemideki sağlık ekiplerini alarma geçirdi. Ancak, endişeler sadece ishalle sınırlı kalmadı. 15 kişide daha ciddi semptomlar görüldü ve karantina önlemi alınması gerektiği belirlendi.

Mauritius'un sağlık görevlileri, durumu değerlendirmek için hızla gemiye ulaştı. Ancak karar vermek için test sonuçlarının beklenmesi gerekiyor. Test sonuçları, yaklaşık 48 saat içinde belli olacak ve gemideki yolcuların akıbeti bu sonuca bağlı olacak.

Bu sağlık krizi, gemideki 2.184 yolcu ve 1.026 mürettebatı etkiledi. Yolcular, Mauritius'un komşu adası Reunion'da beklemek zorunda kaldılar. Ancak liman idaresi, 2.000 yolcunun Port Louis limanında yolculuklarını sonlandırmasını planlıyor. Diğer 2.279 kişi ise gemiye binmek için Pazar gününü bekliyor.

Mauritius Liman İdaresi'nin açıklamasına göre, bu kararlar "yolcuların ve ülkenin sağlığı ve güvenliği" için alındı. Ancak Norveç Kruvaziyer Hattı, olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.