1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Manchester City-Inter şampiyonlar ligi finaline çıkıyor
Manchester City-Inter şampiyonlar ligi finaline çıkıyor

Manchester City-Inter şampiyonlar ligi finaline çıkıyor

Avrupa futbolunun en büyük kupası bu gece sahibini buluyor.

A+A-

manchester-city-inter-sampiyonlar-ligi-finali.jpg

Atatürk Olimpiyat Stadı, 2005’ten sonra ikinci kez Kupa 1 finaline ev sahipliği yapacak... Manchester City ilk, İnter dördüncü zaferi için, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde saat 22.00’de karşılaşacak.

Avrupa futbolunun en büyüğü, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde belli olacak. Manchester City ile İnter'i karşı karşıya getirecek maç saat 22.00'de başlayacak. Mücadeleyi Polonyalı hakemler yönetecek.

İngiliz ekibi ilk, İtalya temsilcisi dördüncü şampiyonluğunu kovalayacak. 1969-1970 sezonunda UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı müzesine götüren; Kupa 1'deki ilk finaline 2021'de Chelsea'ye karşı çıkan Manchester City, sahadan 1-0 mağlup ayrılmıştı.

Muhtemel 11’ler:
Manchester City: Ederson, Akanji, Dias, Walker, Rodri, Stones, Grealish, İlkah, De Bruyne, Silva, Haaland.
Teknik direktör: Pep Guardiola

Inter: Onana, Darmian, Acerbi, Bastoni, Barella, Brozovic, Dimarco, Hakan, Dumfries, Martinez, Dzeko.
Teknik direktör: Simone Inzaghi
Yayın: TV8
Hakem: Szymon Marciniak
Saat: 22.00

İKİNCİ İNGİLİZ-İTALYAN FİNALİ
En büyük kupadaki 6. finaline çıkacak İnter tarihinde 4. kez (1964, 1965 ve 2010'dan sonra) şampiyonluk için sahaya çıkacak. Milano ekibi, son kupasını Teknik Direktör Jose Mourinho'nun yönetiminde Eto'o'lu kadrosuyla 2010'da kazanmıştı.

2020 ve 2021'deki ev sahiplikleri pandemi ve seyircisiz oynatma istekleri nedeniyle bu yıla kalan İstanbul, ikinci İngiliz-İtalyan finaline sahne olacak. 2005'teki finalde Milan önünde ilk yarıyı 3-0 geride kapatan Liverpool ikinci yarıda 3-3'ü yakalamış, seri penaltılarla kupayı kazanmıştı.

İLKAY MI, HAKAN MI?
Avrupa futbolunun en büyük kupasını tarihte ilk kez bir Türk futbolcu kaldıracak.

72 BİN TARAFTAR
UEFA, yaklaşık 72 bin taraftarın finali takip edeceğini duyurdu. Kuzey (İnter) ve güney (Manchester City) tribünlerinin yer aldığı bölümde taraftarlar için alanlar olacak. Stat ve çevresinde 447 gönüllü çalışacak. Tarihi final maçına 1.800 medya mensubu akredite oldu.

1.6 MİLYAR EURO’LUK FİNAL
Finalde karşılaşacak Manchester City ile İnter'in kadrolarındaki futbolcuların tahmini piyasa değeri, 1 milyar 584 milyon Euro'yu buluyor.

Transfermarkt verilerine göre, dünyanın en değerli ligi olarak öne çıkan İngiltere Premier Lig'de art arda üçüncü şampiyonluğunu kutlayan Manchester City'nin tahmini kadro piyasa değeri 1.05 milyar Euro. İtalya Ligi Serie A'yı üçüncü tamamlayan İnter ise 534.45 milyon Euro ile daha mütevazı bir kadro değerine sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.