1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Malezya’nın savaş gemisi ihalesini Türkiye kazandı iddiası
Malezya’nın savaş gemisi ihalesini Türkiye kazandı iddiası

Malezya’nın savaş gemisi ihalesini Türkiye kazandı iddiası

Muhammad Haziq Hafizan isimli X kullanıcısı tarafından yapılan paylaşımda Malezya’nın Türkiye’den LMS Batch 2 ihalesi kapsamında gemi tedarik edeceği aktarıldı.

A+A-

Bu bağlamda Malezya Savunma Bakanlığı tarafından henüz resmi olarak onaylanmamış veya duyurulmamış olsa da PAC-LCS İlerleme Raporu’nda Malezya Donanması’nın LMS Batch 2 ihalesi ile birlikte Türkiye’den gemi tedarik edeceği iddia edilmekte.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Malezya Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri “LMS gemilerini Türkiye’den alıyoruz.” ifadelerini kullandı. Ancak şu aşamada hangi tasarımın ve tersanenin kazanacağı belirsiz ve bilinmiyor. Malezya Savunma Bakanı Datuk Seri Utama Mohamad Hasan, Mart ayında konu ile ilgili olarak Türkiye’ye ziyarette bulunmuştu.

Savunma kaynaklarında Türkiye’nin rekabetçi bir fiyat ile katıldığı belirtilmekteydi. Anlaşmanın Goverment to Goverment olması ve Malezya-Türkiye ilişkilerinin çok yakın olması nedeni ile Türkiye’nin şansının yüksek olduğu değerlendiriliyordu. Halihazırda STM, Ukrayna’nın MİLGEM korveti tedariki projesinde; ASFAT ise PN MİLGEM projesinde gemi inşa kabiliyetlerini başarıyla kanıtlamıştır. Buna ek olarak Dearsan da ihaleye C92 korvet tasarımı ile katılım sağlamaktadır.

Kaynak: defenceturk.net

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.