1. HABERLER

  2. KRUVAZİYER TURİZMİ

  3. 'Kruvaziyer limanın yapılması turizm sektörüne katkı sağlar'
'Kruvaziyer limanın yapılması turizm sektörüne katkı sağlar'

'Kruvaziyer limanın yapılması turizm sektörüne katkı sağlar'

Antalya turizmi için kruvaziyer gemilerin çok önemli yer kapladığını söyleyen Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü, kruvaziyer limanlarının yapılmasının turizm sektörüne katkı sağlayacağını söyledi.

A+A-

Denizi, kumu, güneşi, doğal güzellikleri ile dünyanın ve Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Antalya geçen yıl geçirdiği başarılı turizm sezonundan sonra bu yıl daha fazlasını istiyor. Turistlerin son zamanlarda kruvaziyer gemileri tercih ettiğini söyleyen Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü, “Antalya’da çok sık bu gemileri göreceğiz” dedi.

antalya-denizcilesme-platformu-baskani-izzet-unlu.jpg

‘KRUVAZİYER LİMANLARI ŞEHRE KATKI SAĞLAR’
Sezonun 2’nci kruvaziyer gemisi Crystal Samphony Limasol’dan Antalya’ya gelip Rodos’a doğru seyir yapacağını söyleyen Ünlü, “ Bu sene şu ana kadar belirlermiş 46 gemi gözüküyor. Bu rakam önümüzdeki günlerde artacaktır. 2024 senesinde geçen sene gelen 60 bin yolcu kapasitesinin üstüne çıkılacağını tahmin ediyorum. Bu sebeple Antalya denizciliğine ve limanlarına dikkat çekmek istiyorum. Antalya kruvaziyer turizmden daha fazla pay alabilecek kapasiteye sahip. Kruvaziyer limanlarının varlığı şehre büyük katkı sağlar” ifadelerini kullandı.

‘TURİZM SEKTÖRÜ İÇİN ÖNEMLİ’
Kruvaziyer gemilerin son yıllarda turistlerin tercih ettiği bir tatil biçimi olduğunu söyleyen Ünlü, “ Kruvaziyer yolcu diğer turistlere göre ekonomik anlamda çok daha fazla satın alma gücüne sahip. Otel, motel, tatil köyü yatırımı yerine daha uygun olan kruvaziyer turizmine, yüzen otellere yatırım ile birlikte yeni liman ve marinaların yapılması sektörümüz açısından önemlidir” dedi.

Kaynak: Antalya Ekspres

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.