1. HABERLER

  2. LİMANLAR

  3. Kocaeli'deki liman depolama alanını büyütmek için proje hazırladı
Kocaeli'deki liman depolama alanını büyütmek için proje hazırladı

Kocaeli'deki liman depolama alanını büyütmek için proje hazırladı

Rusya -Ukrayna savaşı nedeniyle gemilerin bekleme süreleri uzadı. Limanlar ise çareyi yeni depolama alanı kurmakta buldu. Kocaeli’de bulunan bir liman, depolama alanını büyütmek için proje hazırladı.

A+A-

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle yük gemilerinin bekleme süresi artıyor. Kocaeli’deki limanlar, savaş nedeniyle gemilerin bekleme süresinin uzamasını gerekçe göstererek limanlarda geri hizmet alanlarını büyütmek istiyor. 

Dilovası’nda kurlu bulunan Efesan Demir Sanayi ve Ticaret A.Ş., mevcut limanını büyütmek için proje hazırladı. Toplam 20 bin 599 metrekarelik izinli alanın 16 bin 459 metrekarelik kısmında “Liman Geri Hizmet Alanı” yapmak isteyen firma başvuruda bulundu. Proje ilgili Kocaeli Valiliği, “ÇED gerekli değil” kararı verdi.

Proje raporunda yapılmak istenilen projenin amacı şöyle anlatıldı:

"Söz konusu projenin yapılma amacı; gerek Rusya-Ukrayna savaşı gerek diğer global ve ulusal gelişmelere paralel olarak ithalat ve ihracata konu yüklerin limanlarda kalış sürelerinin uzaması, limanların depolama alanlarının da ithalat ve ihracat yapan gemilerin ihtiyaçlarını karşılayacak ölçüde olmaları gerekliliği ve buna bağlı olarak önemli bir ayağı limanlar olan lojistik sektöründeki gelişmeler nedeniyle özellikle liman alanları için ilave gümrüklü saha (antrepo) ihtiyacı önemli oranda arttırmıştır. Bu ihtiyacın karşılanabilmesi amacıyla hali hazırda limana hizmetle yol olarak kullanılan söz konusu alanın liman geri hizmet sahası olarak kullanılması planlanmıştır."

Kaynak: KocaeliKoz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.