1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kızıldeniz'de Çin taktiği
Kızıldeniz'de Çin taktiği

Kızıldeniz'de Çin taktiği

Kızıldeniz'de Husi saldırılarından kaçınmak için gemiler, normalde varış bilgisi yazılan alana personelin ya da geminin sahibinin Çinli olduğunu yazıyor. Bazı gemiler ise İsrail ile hiçbir bağlantılarının olmadığı sinyalini gönderiyor.

A+A-

Yemen'deki Husilerin Filistin'e destek için İsraille bağlantılı gemileri hedef aldığı Kızıldeniz'den güvenli geçiş için ilginç bir taktik geliştirildi. 

Bloomberg'de önceki gün yayımlanan bir habere göre, Kızıldeniz'den geçiş yapan en az beş gemi, Husi saldırılarından kaçınmak için Çin ile bağlantılı oldukları yönünde sinyal gönderdi.

Söz konusu gemiler, normalde varış yerlerini içeren sinyal alanına, tüm personelin Çinli olduğunu ya da benzeri ifadeler içeren bilgiler kaydetti. 

Söz konusu gemilerin dışında, dört gemi ise, varış noktasının yazılması gereken alana, İsrail ile bir bağlantılarının olmadığını yazdı. 

kizildenizde-cin-taktigi.jpg

KIZILDENİZ'DEKİ DURUM
İran'ın desteklediği Yemen'deki Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gerekçesiyle 31 Ekim 2023'ten itibaren Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu söyledikleri ticari gemilere el koymaya ve bazılarına dron ve füzelerle saldırılar düzenlemeye başladı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.