1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Kılavuz Kaptan Sınav Duyurusu 2024
Kılavuz Kaptan Sınav Duyurusu 2024

Kılavuz Kaptan Sınav Duyurusu 2024

Tekirdağ ilinde bulunan Ulusal Deniz Emniyeti Başkanlığında yapılacak olan Kılavuz Kaptan yazılı ve sözlü sınavları 16 - 17 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

A+A-

Denizcilik Genel Müdürlüğünden yapılan duyuru;

Kılavuz Kaptan yazılı ve sözlü sınavları 20 Şubat 2024 tarihinde yayımlanan takvim kapsamında Tekirdağ ilinde bulunan Ulusal Deniz Emniyeti Başkanlığında yapılacak olup yazılı sınav 16 Mayıs 2024 Perşembe saat 10:00'da, sözlü sınav ise 17 Mayıs 2024 Cuma saat 09:00'da olacak şekilde gerçekleştirilecektir.

Yazılı sınav soruları ilgili Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Eğitim ve Sınav Yönergesi’nin 84 üncü maddesinde yer alan konular içerisinden belirlenecek olup, yapılacak kılavuz kaptan sınavı sonucunda, en yüksek puandan aşağıya doğru sıralama yöntemiyle istihdam edilecek kılavuz kaptan sayısının iki katı kadar aday, en az 70 (yetmiş) puan almak şartıyla sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır.

Sözlü sınav soruları ise, yine aynı Yönergenin 84 üncü maddesinde belirtilen sözlü sınav konuları içerisinden belirlenecek, sözlü sınavdan 70 ve üzeri puan alan adaylar sözlü sınavdan başarılı sayılacaktır. Yazılı sınavdan başarılı olup sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan yazılı ve sözlü sınavdan alınan puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle, en yüksek puandan aşağıya doğru sıralama yöntemiyle başarı sıralaması belirlenecektir.

Bu kapsamda, Ek-1 ve Ek-2 listede yer alan adaylar sınava girebilecek olup, Ek-2 listede yer alan adayların ilgi (a) Yönetmeliğin 69 uncu maddesinin birinci fıkrasının (h) bendinde belirtilen İngilizce şartını yazılı sınav tarihi öncesi ibraz etmesi gerekmektedir.

Ayrıca sınava girecek adayların yazılı sınav öncesi Kılavuz Kaptan Sınav Harcı’nı yatırdığını belgeler dekontlarını da ibraz etmeleri gerekmektedir.

Adaylara duyurulur.

EK-1 KILAVUZ KAPTAN SINAVINA GİRMEYE HAK KAZANAN ADAY LİSTESİ

EK-2 İNGİLİZCE BAŞARI BELGESİNİ İBRAZ ETMELERİ HALİNDE KILAVUZ KAPTAN SINAVINA GİRMEYE HAK KAZANAN ADAY LİSTESİ

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.