1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. Keyparts Marine, Denizcilik ve Savunma Sanayinde Öncü Tedarikçi
Keyparts Marine, Denizcilik ve Savunma Sanayinde Öncü Tedarikçi

Keyparts Marine, Denizcilik ve Savunma Sanayinde Öncü Tedarikçi

Denizcilik, havacılık ve endüstriyel sektörlerde malzeme ve ekipman tedarikinde öncü bir firma olan Keyparts Marine, sunduğu hizmetler ve sektördeki konumuyla dikkat çekiyor. 

A+A-

Denizcilik, havacılık ve diğer endüstriyel alanlarda malzeme ve ekipman tedarik hizmeti sunmak amacıyla 2020 yılında kurulan Keyparts Marine, Uzaktan Kontrollü Vana Sistemleri, Kompansatörler, Yakıt ve Kimyasal Akışkan Hortumları, Seviye, Basınç ve Sıcaklık Ölçüm Enstrümanları, Basınçlı Hava Sistemleri, Plastik Boru sistemleri gibi alanlarda ekipman ve malzeme tedarikinin yanı sıra satış sonrası destek ve teknik servis hizmetleri de sağlıyor.

Firma Genel Müdürü M. Kürşat Pekşen, firma olarak denizcilik sektöründeki malzeme ve ekipman tedariki konusundaki uzmanlıklarından bahsederek, Türkiye’nin gemi inşa alanında üst liglere çıkmasında önemli projelerde görev aldıklarını ve bu alandaki tecrübelerini kendi firmalarında en iyi şekilde uygulamaya çalıştıklarını ifade etti.

“Firmamızı kurmadan önce ülkemizin gemi inşa alanında üst liglere çıkmasında katkısı bulunan birçok önemli askeri ve sivil projenin satın alma süreçlerinde görev aldık.” diyen Pekşen, “Bu projelerde tedarik zincirinin ayrılmaz parçası olan kontrat yönetimi, malzeme spesifikasyonlarının belirlenmesi, lojistik süreçleri gibi birçok konuyu tecrübe ettik.  Profesyonel meslek hayatımızda elde ettiğimiz bu tecrübeleri 3 yıldır kendi firmamızda en iyi şekilde uygulamaya gayret gösteriyoruz. Özellikle tersanede çalıştığımız dönemlerde masanın diğer tarafında da görev almış olmamız müşterilerimizin talep ve isteklerini daha iyi anlamak konusunda bize çok yardımcı oluyor.” diye konuştu.

Dünyaca Ünlü Markaların Türkiye Temsilcisi
Dünya çapında tanınmış şirketlerin Türkiye'deki temsilciliklerini yürütmekte olan Keyparts Marine; Elaflex, Auma, Kaeser, Vega, Continental gibi askeri ve sivil alanda faaliyet gösteren dünyaca ünlü üreticilerin ürünlerini Türk denizcilik sektörüyle buluşturuyor.

Kalite ve Sertifikasyon Çok Önemli
Keyparts Marine’in sunduğu ürün ve hizmetlerin kalitesini vurgulayan sertifikasyon süreçlerine de özel bir önem veriliyor. Firma Genel Müdürü Pekşen bu konuda, “Bildiğiniz üzere sektörümüzün inşa ettiği gemilerin kalitesi son yıllarda çok yükseldi. Tersanelerimizin birçoğu Norveç, İsveç, Kanada gibi yüksek kalite beklentisi olan ülkelerin armatörlerine hizmet veriyorlar. Dolayısıyla söz konusu projelerde kalite ve sertifikasyon parametreleri oldukça önemli. Temsil ettiğimiz tüm markaların ürünleri IACS üyesi klas kuruluşlarından sertifikalandırılmakta ve bu ürünler uluslararası standartlarda enerji verimliliği normlarına uygun, çevre dostu ürünler olarak üretilmektedir.” diye konuştu.

Yalnızca Tedarik Değil Mühendislik Hizmetleri de Var
Pekşen, yalnızca tedarik hizmeti veren bir firma olmadıklarını, aynı zamanda bir mühendislik firması olduklarını ifade ederek, müşterilerden gelen şartnameleri detaylı bir şekilde incelediklerini, projelere uygun en doğru ve en ekonomik ürün ve çözümü müşterilerle paylaştıklarını söyledi. 

Savunma Sanayii Projeleri Temel Faaliyet Alanı
Savunma sanayii projelerinin firmaları için temel bir faaliyet alanı olduğunu vurgulayan Pekşen, Keyparts Marine'ın bu alandaki hizmetlerini eğitim, belgelendirme ve satış sonrası destek gibi konularda hızlı ve sonuç odaklı bir şekilde sunduğunu belirtti. Pekşen, “Tersanelerimiz savunma sanayi projelerinde dünya standartlarında gemiler üretiyor. Bugün baktığınızda, insansız deniz araçlarından uçak gemilerine varıncaya kadar her segmentte askeri üretim kapasitesine ve kabiliyetine sahip bir ülke konumundayız. Biz de bu projeler için sağladığımız tedarik hizmetlerinin dışında; müşterilerimize eğitim, BLD-dökümantasyon ve satış sonrası destek konularında hızlı ve sonuç odaklı olarak destek olmaktayız.” diye konuştu.

Kamu Otoritesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Dayanışma
Keyparts Marine'ın kamu otoriteleri ve düzenleyici kurumlarla yakın ilişkiler içinde olduğunu belirten Pekşen, özellikle teknik eğitimlerin düzenlenmesi ve sektör etkinliklerine destek sağlanması konusunda aktif olduklarını ifade etti. Özellikle düzenledikleri teknik eğitimleri bu kuruluşlarla ortaklaşa tertip etmeye gayret ettiklerini vurgulayan Pekşen, sektörde düzenlenen etkinliklere de imkanlar dahilinde en üst seviyede destek vermeye çalıştıklarını, özellikle sektörün geleceği olan denizci öğrencilerin proje ve etkinliklerine katılım sağlamaya ve destek olmaya gayret gösterdiklerini vurguladı.

keyparts.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.