1. HABERLER

  2. GEMİ İNŞA

  3. Katar, LNG gemi inşasında dev bir adım atıyor
Katar, LNG gemi inşasında dev bir adım atıyor

Katar, LNG gemi inşasında dev bir adım atıyor

Katar, LNG (Sıvılaştırılmış Doğalgaz) taşımacılığı sektöründe dev bir hamle yaparak Nakilat ve QatarEnergy arasında önemli bir anlaşma imzaladı.

A+A-

Doha merkezli Nakilat, Orta Doğu ülkesinin LNG gemi inşası programının ikinci aşamasında, QatarEnergy ile 25 gemi için anlaşma imzaladı.

Bu anlaşma kapsamında, Nakilat Güney Kore'de inşa edilecek 174.000 metreküplük LNG gemilerinin sahibi olacak ve bunları QatarEnergy'nin bağlı kuruluşlarına kiralayacak. Bu, Katar'ın tarihindeki en büyük LNG gemi inşa programı olarak kayda geçti.

İlk aşamada, QatarEnergy'nin uzun vadeli anlaşmalarla desteklenen Kore ve Çin tersanelerinde 60 gemiyle sözleşme yapmasıyla başlayan program, şimdi Nakilat ile devam ediyor. Nakilat ile yapılan anlaşma, denizde 69 LNG taşıyıcısı bulunan şirketin uzun vadeli kiralama programının ikinci partisindeki ilk ödülü niteliğinde.

Bu hamle, Katar'ın LNG taşımacılığı alanındaki liderliğini pekiştirmeye yönelik stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. QatarEnergy'nin bu genişleme programı, Katar'ın LNG endüstrisindeki etkinliğini artırırken, aynı zamanda küresel enerji piyasalarında da daha güçlü bir konuma gelmesini sağlayacak.

Anlaşmanın bir parçası olarak, Katar'ın devlet tarafından işletilen LNG üreticisi, Hanwha Ocean ile de yeni inşa için anlaşmalarını güçlendirme yolunda ilerliyor. Bu, ülkenin LNG genişletme projeleri ve filo yenileme gereksinimlerine hizmet edecek olan 174.000 metreküplük yeni gemilerin inşasıyla ilgili önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

QatarEnergy'nin son zamanlarda Çin'in Hudong-Zhonghua Shipbuilding şirketi ile de imzaladığı anlaşma ise dikkat çekiyor. Bu anlaşma, 271.000 metreküp kapasiteli sekiz Q-Max gemisinin inşası için yapılan en büyük siparişlerden biri olarak kayda geçti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.