1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. Karpowership, Afrika'da varlığını artırmayı planlıyor
Karpowership, Afrika'da varlığını artırmayı planlıyor

Karpowership, Afrika'da varlığını artırmayı planlıyor

Türk yüzer elektrik santralleri üreticisi Karpowership, Afrika'da genişlemeyi ve önümüzdeki beş yıl içinde enerji kapasitesini neredeyse iki katına çıkarmayı planlıyor.

A+A-

Karadeniz Enerji Grubu’na ait Karpowership'in Ticari İşler Müdürü Zeynep Harezi, şirketin şu anda sekiz Afrika ülkesinde faaliyet gösterdiğini ve aralarında Kenya, Nijerya, Kamerun, Gabon ve Angola'nın da bulunduğu 15 ülkede daha varlığını artırmayı planladığını söyledi.

Zeynep Harezi "Çok kısa bir süre içinde Türk tersanelerinde üretilmekte olan gemilerimizin inşa süreci tamamlanacak ve elektrik ihtiyacı olan ülkelere daha hızlı çözümler sunabileceğiz" dedi.

Bloomberg'in haberine göre Karpowership'in 6.000 megavat kurulu güce sahip 36 gemisi ve aktif bir inşa hattı bulunuyor.

Harezi, şirketin üç ila beş yıl içinde 50 gemiyle 10.000 megavatlık bir kapasiteye sahip olmayı planladığını söyledi. Harezi, şirketin güneş enerjisine yaptığı yatırımı artırdığını da sözlerine ekledi.

1998'de faaliyete başlayan Karpowership, ülkelerin sürdürülebilir ve güvenilir enerjiye ihtiyaç duyduğu Afrika'da hızla büyüdü. Yine de bu genişlemede aksilikler de yok değil.

Bu ayın başlarında Eskom Holdings SOC Ltd. finansal düzenlemeyi tamamlamak için 31 Aralık tarihine kadar süre vermediği için Karpowership'in şebeke erişimine son vereceğini açıkladı.

Ülkenin elektriği kesilmişti
Nakit sıkıntısı çeken bazı Afrika ülkelerinin enerji faturaları üzerindeki anlaşmazlıklar da bir başka engel teşkil ediyor. Geçtiğimiz yıl Karpowership, ödenmemiş 15 milyon dolarlık bir fatura nedeniyle Gine-Bissau'ya elektrik tedarikini 1 buçuk gün kesmişti. Sierra Leone'nin başkenti Freetown'da da elektrik kesintileri yaşanmıştı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.