1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Karadeniz'de sürüklenen mayın Ağva sahilinde patladı
Karadeniz'de sürüklenen mayın Ağva sahilinde patladı

Karadeniz'de sürüklenen mayın Ağva sahilinde patladı

Karadeniz’de serbest kalan deniz mayınlarından birisi, sürüklenerek İstanbul’un Şile ilçesinde yer alan Ağva’da kayalıklar çarparak infilak etti.

A+A-

Şubat 2022’de başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı esnasında Karadeniz’e döşenen deniz mayınlardan bir kısmı serbest kalmış ve sürüklenerek çevre ülkelere ulaşmıştı.

Zaman zaman Türkiye’ye de ulaşan mayınlardan biri, İstanbul’un Şile ilçesinde karaya vurdu. Şile ilçesinde bulunan Ağva’da kayalıklara çarpan deniz mayını, büyük bir gürültüyle infilak etti. Mevsim ve saat sebebiyle sahilin boş olmasından ötürü herhangi bir can kaybı meydana gelmezken, bir restaurantta maddi hasar oluştu.

Bu olay, açık kaynak bilgilerine göre söz konusu mayınların infilak ettiği Türkiye’deki ilk olay olarak kayıtlara geçti.

Daha önce Türk karasuları içerisine giren mayınlar, infilak etmeden Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli tarafından imha edilmiştiler.

Karadeniz’de serbest kalan mayınların, her iki ülke de aynı tip deniz mayınlarını kullandığı için Rusya’ya mı yoksa Ukrayna’ya mı ait olduğu bilinmiyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.