1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. Karadeniz Holding'ten Sierra Leone'deki elektrik kesintisine ilişkin açıklama:
Karadeniz Holding'ten Sierra Leone'deki elektrik kesintisine ilişkin açıklama:

Karadeniz Holding'ten Sierra Leone'deki elektrik kesintisine ilişkin açıklama:

Karadeniz Holding, Batı Afrika ülkelerinden Sierra Leone'deki ödeme sıkıntısının yakıt tedarikini olumsuz etkilemesi nedeniyle elektrik tedarikini acil ihtiyaçlarla sınırlandırmak zorunda kaldıklarını bildirdi.

A+A-

Şirketten yapılan açıklamada, Sierra Leone'deki elektrik ihtiyacının yüzde 80'inin 2018'den bu yana holdingin yüzer enerji santrali alanında faaliyet gösteren Türk firması Karpowership tarafından karşılandığı belirtildi.

Uzun zamandır ödemelerde yaşanan aksaklıklar nedeniyle yakıt tedarikinde sorun yaşandığına işaret edilen açıklamada, 16 Nisan'da elektrik arzının geçici süreyle düşük seviyeye indirildiği ifade edildi.

Açıklamada, yüzer enerji gemilerinde elektrik üretimi için en önemli kalemin yakıt tedariki olduğu vurgulanarak, holdingin 40 adet yüzer enerji gemisiyle dünyanın farklı ülkelerinde faaliyet gösterdiği aktarıldı.

Sierra Leone'deki yetkililerle ödeme sorununu çözmek için uzun süredir görüşmelerin yapıldığına dikkati çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkenin içinde bulunduğu durumu da göz önüne alarak yetkililere indirimler ve uzun vadeler sunmamıza karşın maalesef uzun zamandır herhangi bir ödeme alamadık. Ödenmemiş borçlar sebebiyle yakıt tedarikçilerimizden elektrik üretimi için gerekli olan yakıtı alamıyoruz. Bu nedenle Sierra Leone'deki operasyonlarımızı, ülke yetkililerinden gerekli ödemeyi alıp yakıt tedarikçilerimize iletene dek, geçici bir süre için minimuma indirmek zorunda kaldık."

Hastane ve okullara elektrik verilmeye devam ediliyor
Ülkedeki acil ihtiyaçların karşılanması, hastane ve okul gibi kritik öneme sahip kurumların faaliyetine devam etmesi için düşük seviyede üretimin devam ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kararı alırken çok zorlandığımızı belirtmek isteriz. Ödemelerde uzun süredir aksaklıklar söz konusuydu ancak Karadeniz Holding olarak ortaya çıkan mali yükü bugüne kadar üstlendik ve elektrik üretmeye devam ettik. Gelinen noktada yakıt tedarik edilemez hale geldiği için bu kararı almak zorunda kaldık. Karpowership olarak Afrika'nın ve dünyanın birçok ülkesine ekonomik ve güvenilir elektrik ulaştırmanın bize yüklediği sorumluluğun farkındayız. Şirket olarak insani yaklaşımımız, operasyonumuz olan tüm ülkelerde hayata geçirdiğimiz ve temelinde on binlerce kız çocuğuna verdiğimiz eğitim burslarının yer aldığı kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizde kendini gösteriyor. Buna ek olarak, Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen sarsıcı depremin hemen ardından deprem bölgesine gönderdiğimiz iki adet yüzer yaşam kenti, Lifeship, bugün hala deprem bölgesinde görev yapmakta, binden fazla aileyi ve bine yakın öğrenciyi misafir ediyor."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.