1. HABERLER

  2. YAT - MARİNALAR

  3. İzmir Boat Show, kapılarını açmaya hazırlanıyor
İzmir Boat Show, kapılarını açmaya hazırlanıyor

İzmir Boat Show, kapılarını açmaya hazırlanıyor

İzmir Boat Show Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı (MAST), 1-5 Mayıs tarihlerinde ikinci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 

A+A-

ED Fuarcılık ve İZFAŞ tarafından İzmir'de düzenlenecek fuarda dünyaca ünlü tekne markaları, sektörün en büyük yerli üretici tekne, ekipman ve aksesuar firmaları bir araya gelecek.

Geçen yıl Almanya'dan ABD'ye, İtalya'dan Macaristan'a kadar birçok ülkeden ve Türkiye'nin dört bir yanından yerli-yabancı olmak üzere toplam 20 bin 540 kişinin ziyaret ettiği fuarı, bu yıl 30 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED) ile İzmir Tekne İmalatçıları ve Tedarikçileri Dayanışma Derneği (TEKİMDER) de fuarın destekçileri arasında yer alıyor.

ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Dilek Soydan, İzmir'in konumunun stratejik olarak tekne ve yat sektörü için çok kıymetli olduğunu belirterek, "Geçen yılki fuarımızda toplam değeri 500 milyon TL'yi bulan 250 tekne görücüye çıkmıştı. Geçen yıl fuarda elde edilen başarı sonrası fuar alanımızı daha da büyütme kararı aldık. Fuarda hem yerli üreticilerimiz hem de global markalar fuarımızda yer alıyor. Türkiye'nin en yeni ve en büyük fuar alanında bu fuarı düzenliyor olmamız da büyük bir avantaj" dedi.

Geçen yıl fuara katılan firmalarda yerli ve yabancı oranlarının yarı yarıya olduğunu hatırlatan ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Emel Yılmaz da, şunları söyledi: "Bu yıl da oranın benzer seviyelerde olacağını tahmin ediyoruz. Türkiye şu anda üretim tarafında dünyada ilk 3 ülke arasında yer alıyor. Üretim tarafında çok ciddi bir iş gücüne sahibiz. Kaliteli üretim yapan üreticilerimiz, dünyanın birçok noktasından talep görüyor."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.