1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İTÜ DEFAMED Cumhuriyetin 100. yılını büyük bir coşkuyla kutladı
İTÜ DEFAMED Cumhuriyetin 100. yılını büyük bir coşkuyla kutladı

İTÜ DEFAMED Cumhuriyetin 100. yılını büyük bir coşkuyla kutladı

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği (DEFAMED) tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Balosu, Ataşehir Grand Sheraton Hotel'de gerçekleştirildi. 

A+A-

100. yıl balosuna İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği'nin yanı sıra, İTÜ Denizcilik Fakültesi öğretim üyeleri, Denizcilik Fakültesi mezunları ve denizcilik sektörünün önde gelen isimleri de katılım gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geceye katılım sağlayamadığı için mesajını iletti.

İmamoğlu mesajında "Nazik davetiniz için çok teşekkür ediyorum. Daha önceden belirlenmiş programlarım nedeniyle düzenlemiş olduğunuz 29 Ekim Cumhuriyet balonuzda sizlerle birlikte olamayacağım için çok üzgünüm. Bundan sonraki etkinliklerinizde bir arada olabilmek ümidiyle.Güzel çalışmalarınız için şükranlarımı sunuyor, sizleri ve tüm davetlileri saygılarımla selamlıyorum"  ifadelerine yer verdi.

ufuk-teker-002.jpg

“Bugün, hayatımızda en büyük farkı yaratan bizi özgür, boyunduruk altında olmadan, hiçbir farklı ülkenin mandası sömürgesi olmadan, yönetim biçimi sultanlık, şahlık, krallık olmadan özgür yaşamımızı sağlayan mavi gözlü dev ve dava arkadaşlarına, bize bu emaneti devreden önceki nesillere çok şey borçluyuz.” diyerek sözleriyle başlayan İTÜ DEFAMED Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Ufuk Teker konuşmasının devamında, “100 yıldır dil, din, ırk, cinsiyet sosyal sınıf farkı gözetmeksizin her vatandaşın eşit, bağımsız, bir arada ve özgürce yaşamasının garantisi olan Cumhuriyetimizin ilk 100 yılı kutlu olsun. Cumhuriyet ilelebet payidar olsun.” Dedi.

Teker, sözlerine “Bu akşam bu tarihi geceyi kutlarken 54 sponsorun davetlisi olan 700 denizci dostumuzla birlikteyiz. Kıymetli mezunlar ve eşleri ile çocuklarımıza bu akşam bu coşkuyu bizlere yaşattıkları için teşekkür ediyor hoş geldiniz diyorum. 

Dile kolay 100 yıllık Cumhuriyet tarihi bugün bitti. Ama bu sürecin tamamında biz YDO’lular bu ülkenin sivil denizciliğine hizmet ettik. Gelecek yüzyıl içinde de yine YDO’lular denizciliğin gelişiminde en önemli yerlerde olacaklardır. Buna eminim. Neden mi eminim? Çünkü en büyük yatırım olan eğitime ve gençlere yatırım gerçekleştiriliyor. Mektep yenileniyor. İşte o yenilemeyi başlatan Altay Altuğ abinin tavsiyesine uyan okulunu seven peşimizden gelsin diyen Babayiğitler aramızda. Kendilerine selamlar olsun. Bundan sonra her DEFAMED organizasyonunda kendilerini protokol olarak davet etmek bizlerin boyun borcudur. 

Okulun yenilenmesini dekan hocamız Prof. Özcan Arslan ile konuşurken aslında hayal kuruyorduk. Ama kendimizi bu hayale öyle bir kaptırmışız ki şu an B ve C bloklar bitmek üzere, bu balık gününde C blok kısmetse açılacak B blok ise haziran sonuna hazır olacak ve tüm derslikler modern binalara taşınmış olacak. Simülatörümüz ve havuzumuz DTO tarafından yenilendi. Filika eğitim merkezimiz dünya çapında bir tesis olarak devreye girdi. 

Anlayacağınız listemizin elzem kısımlarını hale yola sokmuş durumdayız. A ve B blok binasının dersliklerini mezun dönemlerin tefriş etmesi için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Binalar kaba inşaatının bitmesi ile her bir derslik için bir sınıf grubuna isim hakkı vermeyi planlıyoruz. Şahıslardan ziyade sınıfların isminin geçmesi gönlümüzden geçiyor. Sizlere bu konuda detaylı maliyet ve fizibilite bilahare duyurulacaktır. 

Sevgili mezunlar bu güzel ve tarihi gecede bizler ile birlikte olduğunuz ve Cumhuriyetin doğum gününü kutladığınız için sizlere minnettarız. Güzel bir gece olmasını diler, hepinize iyi eğlenceler dilerim” sözleriyle bitirdi.

Gecede performans gösteren dansçıların ardından davetliler, orkestra eşliğinde sahnede keyifli dakikalar geçirdiler.

itu-defamed-cumhuriyet-bayrami-13.jpeg

itu-defamed-cumhuriyet-bayrami-15.jpeg

itu-defamed-cumhuriyet-bayrami-9.jpeg

68d27791-d1e3-4919-b2da-d2ed1d9ccfbf.jpg

itu-defamed-cumhuriyet-bayrami-16.jpeg

1-itu-defamed-cumhuriyet-bayrami.jpeg

9-itu-defamed-cumhuriyet-bayrami.jpeg

2-itu-defamed-cumhuriyet-bayrami.jpeg

3-itu-defamed-cumhuriyet-bayrami.jpeg

5-itu-defamed-cumhuriyet-bayrami.jpeg

6-itu-defamed-cumhuriyet-bayrami.jpeg

7-itu-defamed-cumhuriyet-bayrami.jpeg

8-itu-defamed-cumhuriyet-bayrami.jpeg

10-itu-defamed-cumhuriyet-bayrami.jpeg

4-itu-defamed-cumhuriyet-bayrami-001.jpeg

itu-defamed-cumhuriyet-bayrami-22.jpg

itu-defamed-cumhuriyet-bayrami.jpeg

itu-defamed-cumhuriyet-bayrami-numan.jpeg

itu-defamed-cumhuriyet-bayrami-12.jpeg

itu-defamed-cumhuriyet-bayrami-11.jpeg

itu-defamed-cumhuriyet-bayrami-10.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.