1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İtalyan donanmasına ait San Marco gemisi Türkiye'ye doğru yola çıktı
İtalyan donanmasına ait San Marco gemisi Türkiye'ye doğru yola çıktı

İtalyan donanmasına ait San Marco gemisi Türkiye'ye doğru yola çıktı

Türkiye'deki depremzedeler için sahra hastanesi kuracak İtalyan yardım gönüllülerini ve yardım malzemelerini taşıyan İtalyan donanmasına ait San Marco gemisi Türkiye'ye doğru yola çıktı.

A+A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı "asrın felaketi" sonrası İtalya, depremzedelere yönelik ek yardım gönderiyor.

Başbakanlık Sivil Savunma Departmanından yapılan yazılı açıklamada, İtalya'nın Avrupa Birliği (AB) Sivil Savunma mekanizması bünyesindeki yardımlarının sürdüğü, İtalyan donanmasına ait San Marco gemisinin kısa süre önce Brindisi limanından ayrılarak Türkiye'ye doğru yola çıktığı bildirildi.

San Marco gemisinin, yerel makamlara destek vermek üzere, Piyemonte bölgesinin temin ettiği dört yoğun bakım üniteli bir sahra hastanesini, yardım malzemelerini ve gönüllülerden oluşan bir ekibi Türkiye'ye götürdüğü belirtildi.

Gemide ayrıca İtalya'nın Abruzzo ve Puglia bölgelerinden gönderilen tıbbi malzemelerin de olduğu bilgisi paylaşıldı.

Deprem bölgesinde halihazırda İtalyan Sivil Savunması ve İtalyan İtfaiyesi'nden yaklaşık 70 kişi, arama-kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Öte yandan, Malta'da da Türkiye'deki depremzedeler için yapılan yardımlar devam ediyor.

Türkiye'nin Malta Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "İkinci parti ayni yardım malzemesi bu sabah Türk Hava Yolları ile Türkiye'ye gönderilmiştir. Tüm gönüllülerimize, yardım gönderen vatandaşlarımıza, Maltalı ve Gozolu dostlarımıza teşekkür ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.