1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail, 4 Filistinli balıkçıyı gözaltına aldı
İsrail, 4 Filistinli balıkçıyı gözaltına aldı

İsrail, 4 Filistinli balıkçıyı gözaltına aldı

İsrail güçleri abluka altındaki Gazze Şeridi açıklarında 4 Filistinli balıkçıyı gözaltına aldı.

A+A-

Gazze'deki Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayaş, konuya dair açıklama yaptı.

İsrail Deniz Kuvvetlerine bağlı güçlerin sabah saatlerinde Gazze açıklarında avlanan 4 Filistinliye ateş açtığını belirten Ayaş, gözaltına alınan balıkçıların yaralanmadığını söyledi.

İsrail güçlerinin balıkçıları ve teknelerini Aşdod Limanı'na götürdüğünü aktaran Ayaş, Filistinli balıkçıların avlanma mesafesini aşmadığını vurguladı.

İsrail'in Gazze'de Filistinli balıkçılara yönelik ihlalleri

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor.

Filistin Tarım Bakanlığına göre 4 bine yakın balıkçının bulunduğu Gazze'de balıkçılık önde gelen geçim kaynaklarından biri olarak biliniyor.

İnsan hakları raporlarına göre, İsrail diğer ihlallerine ek olarak Gazze'deki balıkçıları sık sık gözaltına alıyor ve teknelerine el koyuyor. Tel Aviv yönetimi, Gazze Şeridi'ndeki balıkçıların avlanma mesafesini de zaman zaman düşürüyor.

Filistin Kurtuluş Örgütü ile İsrail arasında 1993 yılında imzalanan Oslo Anlaşması'na göre Filistinliler, herhangi bir İsrail müdahalesine maruz kalmadan Gazze Şeridi'nden 20 mil açığa kadar serbest hareket etme hakkına sahip ancak İsrail yönetimi Filistinli balıkçıların bu hakkına engel oluyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.