1. HABERLER

  2. GEMİ İNŞA

  3. İsim annesi Sanmar römorkörüne oğlunun adını verdi
İsim annesi Sanmar römorkörüne oğlunun adını verdi

İsim annesi Sanmar römorkörüne oğlunun adını verdi

Römorkör sektörünün önde gelen yöneticileri, Alman operatör H. Schramm Towage’a...

A+A-

Römorkör sektörünün önde gelen yöneticileri, Alman operatör H. Schramm Towage’a inşa edilen güçlü yeni liman römorkörünün geçtiğimiz Cumartesi günü Sanmar Altınova Tersanesi'nde düzenlenen “İsim Verme Töreni”ne katıldı.

bo-christening-ceremony-1.jpg

Römorkörün isim annesi olan Lara König römorköre oğlu Bo’nun ismini verdi. 

“BO”, Sanmar’ın popüler serilerinden biri olan Deliçay / TRAktor-Z 2500SX dizaynına sahip olup, Robert Allan tarafından Sanmar isterlerine uygun olarak dizayn edilmiştir.

25,3 m boyunda ve 12 m'lik genişliğe sahip olan BO, gemi manevra - terminal destek hizmetleri ve eskort operasyonları için, iki adet yüksek hızlı, elektronik kontrollü IMO Tier II uyumlu 2100kW CAT 3516C ana makinelerle donatılmıştır. 75 tonluk çeki gücüne ve 12.5 knot seyir hızına ulaşabilir ve Fi-Fi 1 yangınla mücadele kapasitesine sahiptir.

Törenin seçkin konukları arasında Schramm Towage firma sahibi Hans-Helmut Schramm, firmanın Genel Müdürü Nico Andritter-Witt, Robert Allan Ltd Başkanı ve CEO'su Michael S. Fitzpatrick ve Orta Doğu İş Geliştirme Direktörü Oben Naki, Fairplay Towage Genel Müdürü Philip Harmstorf ve Kıdemli Satış Müdürü Finn Roppel yer aldı. 

1926 yılında kurulan H. Schramm Towage, esas olarak Elbe Nehri, Kuzey Denizi, Baltık Denizi ve Kiel Kanalı'nın kesiştiği noktada faaliyet göstermektedir. BO ise, Elbe ağzında ve Kiel Kanalı'nın batı ucunda bulunan Brunsbüttel'deki faaliyetlerine katılacaktır. 

Deliçay XIV olarak da bilinen BO, Sanmar'ın Schramm'a teslim ettiği altıncı römorkör olacak ve 2020’de teslim edilen eş römorkör SÖNKE’ye katılacaktır.

Sanmar Tersaneleri Ticaret Direktörü Rüçhan Çıvgın şunları söyledi: “Sektörümüz, yeni teknolojilerin devreye girmesiyle büyük bir değişim sürecinden geçiyor. Hepimiz için heyecan verici ve zorlu bir dönem, bütün bu değişimlere rağmen isim verme törenleri gibi köklü geleneklerin devam etmesinin iyi olduğunu düşünüyoruz. Bunlar geçmişle bir bağlantıdır, başarılarımıza işaret eden önemli göstergelerdir ve gelecek için umut sunar. Değerli misafirlerimizin etkinliğe katılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. BO, kendi sınıfında bugüne kadarki teknolojik açıdan en gelişmiş ve çevre dostu olan güçlü bir römorkördür. Özel operasyonel ihtiyaçlarını karşıladığından emin olmak için Schramm Towage ile yakın işbirliği içinde çalıştık."

H. Schramm Towage Genel Müdürü Nico Andritter-Witt ise şunları söyledi: “Aile ve arkadaşlarla hatırlanacak çok güzel bir etkinlik oldu.  BO, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için mükemmel işlevsellikte, onu Ocak 2024'te filomuza katacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. BO ile geleceğe  daha iyi ve hazır bir konumda olacağız."

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.