1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İBB Kanal İstanbul inşaatlarının durdurulması için talepte bulundu
İBB Kanal İstanbul inşaatlarının durdurulması için talepte bulundu

İBB Kanal İstanbul inşaatlarının durdurulması için talepte bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, imar planları iptal edilmiş olmasına rağmen inşaat faaliyetleri devam eden Kanal İstanbul projesi kapsamında yapılan çalışmaların durdurulması için resmi talepte bulundu.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Arnavutköy Belediyesi’ne gönderdiği yazılarla, imar planları mahkeme tarafından iptal edilen Kanal İstanbul çevresindeki Yenişehir bölgesinde devam eden inşaatların durdurulmasını talep etti.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin aktardığına göre, İBB adına Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün imzalı yazılarda Yenişehir’in her etabı için ayrı ayrı yapılan başvurular, Arnavutköy Belediyesi’ne iletildi. Bu yazılarda, 11. İdare Mahkemesi‘nin 29 Aralık 2023 tarihli kararıyla Yenişehir rezerv yapı alanının imar planlarının iptal edildiği belirtildi.

Yazıda, imar planlarının iptali sonucu düzenlenen yapı ruhsatlarının iptal edilmesi ve inşaat faaliyetlerinin seviye tespiti yapılarak durdurulması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, plansız alan içerisinde yeni yapı ruhsatı düzenlenmemesi gerektiği ifade edildi. Ancak bu taleplere rağmen, Yenişehir sınırları içerisindeki inşaatlar henüz durdurulmadı.

Eski İBB Meclis Üyesi ve şu anda Bodrum ile Muğla Belediye Meclis Üyesi olan Nadir Ataman, İBB’nin mahkeme kararlarının uygulanmasını talep ettiğini belirterek, bakanlık ve ilgili kuruluşların yasa dışı inşaata devam ettiğini ifade etti. Ataman, “Yenişehir sınırlarında TOKİ Baklalı ve Dursunköy THY Emlak Konut projeleri, mahkeme kararlarına rağmen inşaatlara devam ediyor. Arnavutköy Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ ve Emlak Konut, durması gereken inşaatları sürdürüyor,” dedi.

Kanal İstanbul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın “çılgın proje” olarak adlandırdığı ve çevresinde kurulacak Yenişehir ile tarım ve orman arazilerinin imara açılması planlanıyordu. İBB, bu planlara karşı hukuki mücadele başlatarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2021 yılında onayladığı planlara itiraz etti. Sonuç olarak, İstanbul 11. İdare Mahkemesi, 2023 Aralık ve 2024 Ocak aylarında planların iptaline karar verdi.

Bu kararlara rağmen, Yenişehir Evleri Arnavutköy projesinde yer alan THY ve Emlak Konut inşaatlarına devam ediliyor ve 4 Mayıs Cumartesi günü yeni ev sahipleri için kura çekimi yapıldı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.