1. HABERLER

  2. YAT - MARİNALAR

  3. “İasos Yat Limanı Projesine” çed olumlu kararı
“İasos Yat Limanı Projesine” çed olumlu kararı

“İasos Yat Limanı Projesine” çed olumlu kararı

Muğla’nın Milas İlçesi Kıyıkışlacık Mahallesi Zindaf Çanacık sınırları içerisinde, Birol Bursa...

A+A-

Muğla’nın Milas İlçesi Kıyıkışlacık Mahallesi Zindaf Çanacık sınırları içerisinde, Birol Bursa tarafından yapılması planlanan ‘İasos Yat Limanı’ projesi için Çevre Şehircilik ve İlklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ÇED Olumlu kararı verildi.

150 yat kapasiteli olacak proje için 14.04.2022 tarihinde ÇED Süreci başlatılmış, 12.05.2022 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı yapılmıştı.

Proje hakkında görüşü sorulan Muğla Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün 15.04.2022 tarih ve 3455933 sayılı görüşünde “Bölgenin su ürünleri istihsal sahası olması nedeniyle yapılacak olan projede belirtilen miktardaki alanın doldurularak kullanılması, su ürünleri üreme ve istihsalini olumsuz etkileyeceğinden uygun görülmemiştir” şeklinde görüş bildirmişti. Bakanlık bu görüş sonrasında projenin ÇED Süreci sonlandırmıştı.

PROJE DEĞİŞTİ, KAZIKLI SİSTEME ÇEVRİLDİ
ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; bu kapsamda proje içerisindeki tüm dolgu çalışmalarından vazgeçildi. Daha önceden planlanan 8.393,57 m2 dolgu alanı, inşaat teknolojisi değiştirilerek kazıklı sisteme çevrildi.

Proje kapsamında dolgu çalışması yapılmayacak olup, yüzer yapılar dışındaki tüm yapılar kazıklı sistem olarak inşa edilecek.

Projenin inşaatının 2 yıl sürmesi projenin ekonomik ömrünün ise 25 yıl olması planlanıyor. Proje kapsamında gerekli draft için derinlikler yeterli olduğundan proje kapsamında dip tarama işlemi gerçekleşmeyeceği bilgisine yer verildi.

iasos-yat-limani-projesi-1.jpg
Proje Etki Alanı Uydu Görüntüsü

Muğla'nın Milas İlçesine bağlı Kıyıkışlacık Mahallesindeki 3 bin yıllık İasos Antik Kenti ve Antik Liman içerisine yapılması planlanan liman projesine bölgedeki STK’lar karşı çıkıyorlar.

Kaynak: Patronlar Dünyası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.