1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Husi saldırıları ve çiftçi protestoları trafiği İspanyol limanlarına yönlendiriyor
Husi saldırıları ve çiftçi protestoları trafiği İspanyol limanlarına yönlendiriyor

Husi saldırıları ve çiftçi protestoları trafiği İspanyol limanlarına yönlendiriyor

Kızıldeniz sularında devam eden Husi saldırıları ve İspanya'daki çiftçi protestoları, Avrupa'nın lojistik rotalarını yeniden çiziyor. 

A+A-

Avrupa'ya giden gemilerin Güney Afrika rotasına yönlendirilmesiyle birlikte, İspanya'nın ana limanlarındaki kargo hacmi önemli ölçüde arttı. Aynı şekilde, ülkenin kuzeyindeki limanlar, çiftçilerin protestoları nedeniyle kamyon taşımacılığından kaçınan şirketler tarafından tercih edilmeye başlandı. Bu gelişmeler, İspanyol Perakendeciler ve Gıda Endüstrisi Derneği (Aecoc) tarafından da doğrulandı.

İspanya'nın stratejik limanlarından olan Kanarya Adaları'ndaki Las Palmas ve Barselona gibi limanlar, Ocak ayında kargo hacminde büyük artışlar kaydetti. Las Palmas'da %25,4'lük ve Barselona'da %7,6'lık bir artış görüldü. Bu arada, ülkenin diğer limanlarına olan genel trafik de önemli ölçüde arttı. Resmi verilere göre, İspanya limanlarındaki toplam trafik, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %3,4 artış gösterdi. Ancak, en çarpıcı artışlar, Santander ve Bilbao gibi kuzey limanlarında yaşandı. Ocak 2023'te, Ocak 2022'ye kıyasla iki ila üç kat daha fazla malın transit hacmi bu limanlardan geçti.

Bu gelişmeler, İspanya'nın lojistik sektörünün dinamiklerini önemli ölçüde etkiliyor. Hem uluslararası krizlerin hem de yerel protestoların liman trafiği üzerindeki etkisi, işletmelerin ve lojistik planlamacılarının rotalarını yeniden düşünmelerine neden oluyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.