
Hürmüz Trafiğinde Rakamlar Uyuşmadı
ABD’li yetkililerin Hürmüz’den gece 15-20 tanker geçtiği açıklaması, Kpler’in tüm gemiler için belirlediği günlük 3-12 geçişle örtüşmedi. IMO verileri güncellendi.
ABD’li yetkililer, Hürmüz Boğazı’nın güneyindeki ABD korumalı koridordan geceleri 15 ila 20 tankerin geçtiğini ve bu trafikle günlük yaklaşık 10 milyon varil petrol taşındığını ileri sürdü.
Kpler’in uydu radar görüntüleri ve gemi takip verilerine dayanan ölçümü ise son günlerde tanker, dökme yük ve konteyner gemileri dâhil toplam günlük geçiş sayısının 3 ila 12 arasında kaldığını gösterdi. Kpler’in hesabına İran denetimindeki kuzey koridorundan geçen gemiler de dâhil edildi.
Windward verilerine göre Çin bağlantılı iki büyük tanker 19 Ağustos’ta boğaza girdikten sonra rota değiştirerek geri döndü.
Uluslararası Denizcilik Örgütü, 20 Ağustos itibarıyla Hürmüz Boğazı ve Orta Doğu’da 67 doğrulanmış deniz güvenliği vakası ile 19 denizci ölümünü kayıt altına aldı. IMO’nun listesinde 17 Ağustos’ta vurulan Minoan Dignity gemisindeki bir denizcinin hayatını kaybettiği ve kirlilik oluşmadığı belirtildi.











HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.