1. HABERLER

  2. LİMANLAR

  3. Hopaport hedeflerine emin adımlarla yürüyor
Hopaport hedeflerine emin adımlarla yürüyor

Hopaport hedeflerine emin adımlarla yürüyor

Hopaport bünyesindeki en önemli Terminal olan Tank Terminali artık Türkiye Petrolleri tarafında Türkiye’deki 9. Dolum Tesisi ve 13. İkmal Noktası oldu.

A+A-

Ülkemizin ve Bölgemizin önemli limanları arasında yer alan Hopaport hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam ediyor.

Hopaport bünyesinde en önemli terminallerden biri olan toplam kapasitesi 32 bin ton olan Tank terminali bir süre önce Türkiye TP’ye kiralanmıştı. Kiralamadan bu yana Tank terminalinde yapılan kapasite artışı ve modernizasyon yatırımını tamamlanması ardından ilk Tanker Rusya’nın Navoroski limanından yüklediği akaryakıt ile Hopaport’a geldi.

Hopaport Tank Terminal rıhtımına güvenli bir şekilde konuşlandırılan Rusya bandıralı Don River isimli Tankerdeki 6.342 ton akaryakıt tanklara boşaltıldı.

TP tarafından kiralanan Hopaport Tank Terminalinin hizmet vermeye başlaması ardından bir değerlendirme yapan Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, “Hopa Limanı bünyesinde stratejik bir konumda olan Tank terminalimizi TP’ye kiralanma işleminin tamamlanması ardından bir süredir bu terminalde devam eden bakım ve onarım çalışmaları tamamlanmıştır. Tank Terminalindeki çalışmaların tamamlanması ardından işletmeci kuruluş Türkiye Petrolleri tarafından Tank Terminali hizmete alınarak ilk Tankerde limanımıza gelerek yükü terminal bünyesinde bulunan tanklarımıza güvenli bir şekilde tahliye edilmiştir.

Biz Hopaport olarak hedefleri olan, projelerini bir-bir hayata geçiren bir noktadayız. Çimento terminalimiz ardından Tank terminalimiz ülke ekonomisine hizmet verme noktasında hizmete alınmıştır. Şimdi önümüzde çalışmalarını tamamladığımız, izinlerini aldığımız LPG Terminalimizi hizmete alma noktasında çalışmalarımız devam ediyor” açıklaması yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.