1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Hindistan TAIS ile yaptığı ihaleyi iptal etti
Hindistan TAIS ile yaptığı ihaleyi iptal etti

Hindistan TAIS ile yaptığı ihaleyi iptal etti

Hindistan Savunma Bakanlığı, Filo Destek Gemisi inşasıyla ilgili olarak Türk savunma sanayii şirketi TAIS ile yaptığı 2.3 milyar dolarlık ihaleyi iptal etti.

A+A-

2021 yılında Hindistan Donanması için yapılacak 45 bin tonluk 5 adet filo destek gemisi üretimini kapsayan 2.3 milyar dolar değerindeki iş birliği ihalesini, Sedef Tersanesi, Sefine Tersanesi ve Anadolu Tersanesi’nin oluşturduğu Türk Anadolu Tersanesi (TAIS) konsorsiyumu kazanmıştı.

Ağustos 2023’de Hindistan Savunma Bakanlığı ile TAIS bir sözleşme yapmış ve gemilerin 2027’den teslim edilmesi planlanmıştı.

Yeni Çağ’ın iddiasına göre; söz konusu ihale iptal edildi. Hindistan, Hindustan Shipyard Limited üzerinden projeyi tek başına yürütüyor. İlk geminin çelik kesme töreni, Hindistan Savunma Bakanı Giridhar Aramane’nin de katılımıyla, Vishakapatnam’daki tersanede yapıldı.

TAIS, projede tersanenin modernizasyonu, gemilerin tasarımı, mühendislik hizmetleri, üretimin planlanması ve yönetilmesi, gemi inşa malzemeleri şartnamelerinin hazırlanması, ana malzemelerin sağlanması görevlerini üstelenecekti.

Hindistan’ın bahsi geçen ihaleyi siyasi sebeplerle iptal ettiği üzerinde duruluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.