1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Hatay ve İskenderun’daki demografik değişiklikle tüm denizlerimizi kaybedebiliriz”
“Hatay ve İskenderun’daki demografik değişiklikle tüm denizlerimizi kaybedebiliriz”

“Hatay ve İskenderun’daki demografik değişiklikle tüm denizlerimizi kaybedebiliriz”

Cihat Yaycı Paşa, Kahramaraş depreminin vurduğu Hatay'da yaşanabilecek demografik değişime dikkat çekerek " İskenderun ve Hatay’da bir değişim, kayıp, bütün denizlerimizi kaybetmemize yol açabilir, o kadar kritiktir" dedi.

A+A-

Türk televizyon tarihinin sayılı isimleri arasında yer alan usta gazeteci duayen televizyoncu Uğur Dündar ile gazeteci-yazar Mine Özbek deprem felaketinin 13. gününde "Haftanın Panoraması Deprem Özel" programında Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Cihat Yaycı ve Eski Kızılay Başkanı Tekin Küçükali'yi konuk olarak ağırladı.

"HATAY’DA BİR DEĞİŞİM, KAYIP BÜTÜN DENİZLERİMİZİ KAYBETMEMİZE YOL AÇABİLİR"
Kahramanmaraş depreminin vurduğu Hatay'la ilgili Yaycı "Mavi Vatan haritasının çizeri olarak söylüyorum İskenderun, Hatay Mavi Vatan’ın Doğu Akdeniz’deki kalbidir. İskenderun ve Hatay’da bir değişim, kayıp bütün denizlerimizi kaybetmemize yol açabilir, o kadar kritiktir." dedi.

"LİMANLARIN ÇÖKMESİ YARDIMLARI DA DURDURUR"
Beklenen büyük İstanbul depreminin etkileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yaycı "İthalat ve ihracatımızın %90’ını deniz yoluyla yapıyoruz. Bunun %52’si İstanbul limanı ve çevre limanlarından yapılıyor. Bu limanların çökmesi demek ithalat ve ihracatımızı, dışarıdan gelecek yardımları da durdurur." ifadelerini kullandı.

"SAVUNMA SANAYİMİZİ ÇÖKERTİR"
Dündar'ın "Beklenen İstanbul depreminin askeri yönden ne tehlikesi olur?" sorusuna Yaycı "Donanma Komutanlığı, 2 tane askeri tersanemiz, 78 taneye yakın Türk Savunma Sanayii tersaneleri burada. Buradaki bir deprem en azından denizcilik açısında savunma sanayimizi çökertir" diyerek yanıtladı.

Kaynak: TV100

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.